Leica Geosystems og Liebherr har inngått et samarbeid om å integrere løsninger for maskinkontroll

Samarbeidet starter med gravemaskiner

(HEERBRUGG, SVEITS, 12.mars 2020) – Leica Geosystems, et Hexagon-selskap, kunngjorde i dag et samarbeid med Liebherr, en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner, om å integrere 2D- og 3D-løsninger for maskinkontroll for gravemaskiner.


Samarbeidet starter med å utstyre Liebherr hjullastere og beltegravere Generation 6 og 8 med Leica iXE2D- og iXE3D-løsningene for maskinkontroll for gravemaskiner. Versjonene med enkel og delt bom støttes i denne integreringen, i tillegg til hydrauliske tiltskuffer og tiltrotatorer.


«Ettersom bygg- og anleggsbransjen i økende grad moderniseres med data- og posisjonsløsninger for økt effektivitet og kvalitet, blir løsningene for maskinkontroll i bygg- og anleggsbransjen stadig viktigere», sier Magnus Thibblin, President i Leica Geosystems Machine Control. «Liebherr stoler på vår omfattende kunnskap om disse løsningene for å levere verdiskapende service og support til kundene direkte fra fabrikken, og vi er stolte av å kunne delta i dette samarbeidet.»


Full kontroll for gravemaskiner 
Med Leica ICON gravemaskinløsning overvåkes gravemaskinens posisjon i 3D av laser med høy presisjon og GPS. iCON iXE2 2D er utviklet for å gjøre gravingen enklere og mer effektiv der flere høyder og hellinger graves ut uten at maskinen eller laserhøyden må nullstilles. Leica iCON iXE3 3D brukes også til innsamling av enkeltpunkter og prosjektaktiviteter som omfattende utbygging av vei og infrastruktur, bygging av boligområder og industrianlegg samt rivearbeid. Det innebygde GSM-modemet støtter og overfører filer raskt, mens 3D-systemet sørger for detaljert overvåking av alle prosjekter.


«For å kunne realisere prosjekter i bygg- og anleggsbransjen må grunnarbeidet utføres nøyaktig, raskt og effektivt», sier Joachim Strobel (Managing Director Sales, Liebherr-EMtec GmbH) . «Ved å bruke toppmoderne løsninger for maskinkontroll fra Leica Geosystems gir vi kundene denne muligheten. Disse løsningene for maskinkontroll legger grunnlaget for fremtidig automatisering og gir oss samtidig en smakebit på mulighetene vi kan forvente oss fremover.»

Om Leica Geosystems

Leica Geosystems er en del av Hexagon, og utvikler komplette løsninger for profesjonelle brukere over hele verden. Dette har revolusjonert oppmålingsverdenen i 200 år. Leica Geosystems er kjent for å utvikle førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems dekker alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen sensorer, programvare og autonome løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome – vi sikrer en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca. 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 5.2bn EUR. Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.


Kontakt:
Communications Team
Leica Geosystems AG
CH-9435 Heerbrugg
Sveits
media@leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.