Annleggsbransjen er i forandring.

RISA vattenrörs inmätning

Annleggsbransjen er i forandring. Ting skjer fortere fortere. Der en før hadde en linje å følge har en nå en tvilling av virkeligheten på kontoret som deles med arkitekter, maskinførere, kunder og ingeniører. Stikningsingeniør i RISA, Ruben Rosland, vil utnytte potensialet videre og skanner nå, som første i Norge og muligens verden, et vannrør innvendig og georeferert.

RISA er en av landets største private anleggsfirmaer og legger for tiden nye vannrør for kunde IVAR. Røret blir 6,3 kilometer langt, hvorav 900 meter skal ligge under vann. Når det er ferdig vil 15 000 liter vann renne gjennom røret - hvert sekund. For å nå fristen er det planlagt at RISA legger 40 meter rør om dagen.

RISA vattenrör

 

Men i tillegg har RISA tilbudt IVAR å skanne røret innvendig, georeferert. Tanken bak dette er at fremtidig drift og vedlikehold skal bli mye enklere og i større grad kan gjøres uten fysisk befaring. Den ytre, geografiske nøyaktigheten vil ligge på to centimeter og den indre på under to millimeter. RISA vil ved ferdigstilling få en komplett digital 3-D modell av hele vannrøret, i tillegg til det fysiske.

 

Les mer og se videoen >

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.