Kompatibel løsning med 3D-maskinkontroll fra Leica Geosystems kan nå kjøpes til Caterpillar NGH gravemaskiner

(Heerbrugg, Sveits, 19. september, 2023) Leica Geosystems, en del av Hexagon, kunngjorde i dag at det kan kjøpes Leica MC1 3D-maskinkontrollsystem med Caterpillar fabrikkmonterte NGH-sensorer. De første kundene av den nye kompatible løsningen har allerede erfart den effektive installeringen av Leica MC1-systemet på Caterpillars eksisterende Grade 2D Assist-gravemaskinsystem med støtte fra forhandlere av Leica Geosystems og Caterpillar.

Med forbedret interoperabilitet mellom Leica MC1 3D-maskinkontrolløsningen og Caterpillars NGH-sensorer innebærer dette en rekke fordeler for bygningsarbeidere og maskinførere. I motsetning til tradisjonelle løsninger som krever sensorbytte, gjør denne tekniske løsningen det mulig for Leica MC1-programvaren å brukes sammen med det eksisterende Cat Grade 2D Assist-systemet uten å endre maskinvaren. Det sikrer en enklere og mer effektiv installering med minimal nedetid.  

 

Cat Grade 2D Assist kombinert med Leica MC1 3D

 

Selv om Cat Grade 2D Assist-systemet gir svært nøyaktig gradering og planering i to dimensjoner (horisontalplan), utvider Leica MC1 3D-maskinkontrollsystemet denne funksjonaliteten til vertikalplanet. Med 3D-maskinkontroll kan maskinførere nå opprette, klippe og bekrefte design ikke bare horisontalt, men også ved ulike dybder og hellinger. 

 

Denne funksjonen sørger for nøyaktige og effektive jordflyttings- og byggeprosjekter, og sikrer en ny måte å gradere og grave på. Komplekse graderingsprosjekter, slik som å forme overflater med ulike hellinger eller skape kompliserte konturer, kan nå utføres med suveren nøyaktighet, og dette reduserer behovet for kostbart ekstraarbeid.

 

Marcel Schleiss eier Schleiss AG i Sveits og har allerede benyttet seg av dette tilbudet, og han fortalte om sine erfaringer med teknologien på selskapets forrige graveprosjekt: «Vi har ventet i spenning på den nye kompatible løsningen. Vi elsker å samarbeide med førsteklasses leverandører av anleggsteknologi, og ikke minst med den behjelpelige kundestøtten hos både Leica Geosystems og Cat-forhandleren Avesco.»

 

«Som gravemaskinfører har jeg selv erfart hvordan kombinasjonen av Cat Grade 2D Assist og Leica MC1 3D-maskinkontroll gjør oss i stand til å yte vårt beste», sier Fabian Stadelmann, gravemaskinfører hos Schleiss AG. «Ikke bare optimaliserer dette produktiviteten vår, men det minimerer også sløsing med materialer og bidrar dermed til mer kostnadseffektive og vellykkede anleggsprosjekter.» Leica Geosystems fortsetter å flytte grensene for innovasjon og teknologi innen anleggs- og jordflyttingsbransjen for å sikre økt interoperabilitet, og tilbyr dermed kundene avanserte løsninger som gir bedre produktivitet, nøyaktighet og generelt vellykkede prosjekter. 

 

Leica MC1 3D-maskinkontrollsystemet finnes nå hos autoriserte Leica Geosystems-forhandlere. Spørsmål om minimumskrav til kompatibilitet for 3D-maskinkontrolløsninger til Caterpillar Next Gen 2D-gravemaskiner kan rettes til den lokale Cat-forhandleren.

Ytterligere informasjon om Leica MC1 3D-maskinkontrolløsningen og Cat NGH-kompatibilitet finnes her

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems er en del av Hexagon med mer enn 200 års historie, og er en anerkjent leverandør av førsteklasses sensorer, programvare og tjenester. Leica Geosystems skaper verdi for fagfolk innen landmåling, bygg og anlegg, infrastruktur, gruvedrift, kartlegging og andre bransjer som er avhengige av geospatial-innhold hver dag, og er bransjeledende med innovative løsninger som former vår autonome fremtid.

Hexagon er en globalt ledende leverandør av sensorløsninger, programvare og frittstående løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome – vi sikrer en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Geosystems-divisjonen i Hexagon tilbyr en omfattende portefølje av digitale løsninger for registrering, måling og visualisering av den fysiske verden, som tilrettelegger for datadrevne endringer på tvers av ulike bransjesektorer.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca. 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 5.2 mrd EUR. Finn ut mer på hexagon.com, og følg oss på @HexagonAB.

Kontakt:
Leica Geosystems AG
En del av Hexagon
Reka Vasszi
reka.vasszi@hexagon.com

leica-geosystems.com

Ta kontakt for mer informasjon:

Leica Geosystems AG
a part of Hexagon
Reka Vasszi
Epost: reka.vasszi@hexagon.com
leica-geosystems.com

Kontakt oss om maskinstyring

Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.
Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.

Eksempelstudier

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.