Leica Geosystems klargjør for de 24. olympiske vinterleker i Kina i 2022

Eksempelstudie

Skrevet av: Jacob Hesselbjerg

Når Beijing for første gang er vertsby for vinterlekene i 2022, blir byen den første som har arrangert både sommer- og vinterolympiade.

Flere av arenaene fra sommer-OL i Beijing i 2008 skal brukes til skøyteløp, men helt nye vinteranlegg er under bygging i fjellene i Chongli-regionen ca. 200 km nordvest for Beijing.

Genting Secret Garden Snow Park i Chongli-regionen blir åsted for freestyle- og snowboard-konkurransene. Området kjennetegnes av lave temperaturer og generelt lite snø, og derfor må det brukes kunstsnø.


Klargjøring til vinterlekene med Leica iCON alpine-løsninger

Det nye skianlegget i Genting Secret Garden Snow Park.

Leica Geosystems’ mangeårige partner Prinoth AG ble tildelt kontrakten for levering av 50 snøprepareringsmaskiner til arrangementet.

Hele maskinparken i Genting Secret Gardens blir levert med Leica-klargjorte sett og Prinoths flåtestyringsprogramvare, som gir anlegget de beste forutsetninger for å utstyre maskinene med det som kreves for å designe og klargjøre løypene”, forklarer John Calverley, som er lokal salgssjef og ansvarlig for de olympiske lekene i Prinoth AG.

Snømålingsløsningen Leica iCON alpine 3D er en omfattende pakke med verktøy som gir sanntidsdata på skjermen i prepareringsmaskinene. Løsningen viser den nøyaktige snødybden under skjæret, slik at operatøren umiddelbart kan respondere på snøforholdene og preparere perfekte løyper ut fra en 3D-referansemodell.

Forberedelsene til de olympiske leker starter flere år i forveien, og Leica Geosystems i samarbeid med Prinoth AG er involvert i planleggingen fra et tidlig stadium.


Den første Leica iCON alpine-løsningen installert i Kina

Basestasjonen fra Leica Geosystems er installert på taket av det nybygde Genting Grand Hotel.

I november 2019 ble den første Leica iCON alpine-løsningen i Kina installert på en Prinoth Bison X snøprepareringsmaskin ved anlegget i Genting Secret Garden. Det første og viktige trinnet ved installasjon av en alpine-løsninger er å sette opp en basestasjon på stedet. En basestasjon er en GNSS-antenne som korrigerer satellittsignalene til maskinstyringsløsningene på prepareringsmaskinen i sanntid. I tillegg sikrer basestasjonen at 3D GNSS-informasjonen på panelet er riktig, slik at maskinene har riktig snødybde og kan styres presist.

Installasjonen krever 360 graders sikt fra antennen mot himmelen, og teamet må sikre at data fra basestasjonen og terrengmodellen i maskinstyringsløsningen bruker samme koordinatsystem.


Leica ConX – løser utfordringene med den kinesiske skyteknologien

Klargjøringen av maskinstyring for prepareringsmaskinene til vinter-OL i 2022 krevde også at den nettbaserte skyløsningen Leica ConX fungerte i Kina. Leica ConX støtter flåtestyringsverktøyet i prepareringsmaskinene til Prinoth, og gir mulighet for:

  • Filoverføring av designmodeller til maskinstyringsløsningene.
  • Overføring av dokumentasjon av utført arbeid fra prepareringsmaskinene.
  • Fjernkommunikasjon mellom kontoret og maskinene.

Leica ConX gjør det også mulig å bruke et komplett administrasjonssystem, alpinePRO, til analyse og administrasjon av anleggets infrastruktur, beregning av snøvolumer og riktig fordeling av snøen. Dette er spesielt viktig når man bruker kunstsnø.

Lokal drifting av databasen og implementering av løsningen ble etablert i november 2019, og Leica ConX er nå i full drift i Kina.


De olympiske lekene fremmer skisporten i Kina

De renoverte is- og snøparkene er allerede tilgjengelige for de lokale innbyggerne, og vintersport blir mer og mer populært i Kina. Det kinesiske skilandslaget er allerede i trening på Genting Secret Garden-anlegget.

Vi er klare til å promotere Leica iCON alpine-løsninger for snøprepareringsmaskiner i Kina, og vi håper å se et voksende marked”, sier Lu Xing, som leder maskinstyringsavdelingen hos Leica Geosystems i Beijing.

Kontakt Leica Geosystems

Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.
Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.