Leica Geosystems innfører 3D-maskinstyringsløsning for kompakte gravemaskiner og traktorgravere med svingbar bom

Leica iCON iXE3 3D-maskinstyringsløsninger vil være tilgjengelige for mindre gravemaskiner med svingbar bom, og sikrer dermed en brukervennlig løsning på en felles programvare- og maskinvareplattform.

Leica iCON iXE3 3D-maskinstyringsløsninger for gravemaskin vil være tilgjengelige for mindre gravemaskiner med svingbar bom.

(Heerbrugg i Sveits, 22. juni 2021) Leica Geosystems er en del av Hexagon, og kunngjorde i dag at alt-i-ett-programvareplattformen Leica MC1 utvides med en 3D-maskinstyringsløsning for kompakte gravemaskiner og traktorgravere med svingbar bom.

 

Entreprenører er avhengige av at arbeidet flyter effektivt når de utfører oppgaver som graving til fundamenter, planering av diker eller utgraving til kjellere. Dermed øker også behovet for teknologistyrt, kompakt utstyr. Overalt der det kreves jevn planering og vedvarende helling, er 3D-maskinstyringsløsningene fra Leica Geosystems perfekte til oppgaven.

 

Ved å tilby Leica MC1 – en felles plattform for programvare og maskinvare – kan kompakt utstyr dra nytte av fleksibel dataflyt, brukervennlige grensesnitt og økt produktivitet, slik at maskinførerne kan konsentrere seg om arbeidet. Maskinførere kan også bruke MC1s bærbare kontrollpanel på ulike maskiner og dra nytte av den skybaserte samarbeidsplattformen Leica ConX til å dele og rapportere eksisterende dokumentasjon med andre på kontoret og i felten.

 

 

Ny støtte for svingbar bom på Leica 3D-maskinstyringsløsning for minigravere


Nå kan maskinførere med færre begrensninger og bedre sikt grave langs hindringer takket være den nye støtten for svingbar bom på 3D-maskinstyringsløsningen for minigravere.

 

Utstyr hele flåten med maskinstyring

 

Med en sensor med svingbar bom eller manuelt definerte vinkler er Leica Geosystems' løsning både fleksibel og brukervennlig. Selv konfigurasjoner av prismer og totalstasjoner er mulig på svært nøyaktige arbeidsoppgaver. Dette sikrer alle fordelene med Leica iXE3 3D-løsningen for gravemaskiner til også mindre maskiner spesialisert for grøfting og kabling.

«Nå kan jeg også bruke 3D-modeller for mindre maskiner på små prosjekter som hagearkitektur», forklarer Thomas Petersen, maskinfører hos Fuglsanggård. «På større prosjekter kan kompakte gravemaskiner nå brukes på samme prosjekt som store maskiner. Dette øker produktiviteten og bidrar til mindre ekstraarbeid på prosjektene.»

 

Ved å utvide 3D-maskinstyring til også å omfatte minigravere, sikres det enda mer effektiv utnyttelse av maskinen på enkeltstående prosjekter. Entreprenører med større og mer varierte prosjekter og større maskinflåter kan nå bruke teknologistyrt, kompakt utstyr som enkelt passer inn i deres digitalt styrte arbeidsprosesser.

 

«Vi gleder oss til å inkludere minigravere i våre avanserte 3D-løsninger», sier Kris Maas,  Director of Product Management i Leica Geosystems Machine Control.«Leica Geosystems har tilbudt 3D-maskinstyringsløsninger i over 20 år. For kundene våre er det en fordel å velge en leverandør som tilbyr 3D-maskinstyring til alle maskinene på en tilknyttet anleggsplass.»

 

 

Leica Geosystems er en del av Hexagon, og utvikler komplette løsninger for profesjonelle brukere over hele verden. Dette har revolusjonert oppmålingsverdenen i 200 år. Leica Geosystems er kjent for å utvikle førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems dekker alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen sensorer, programvare og autonome løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome for en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 21,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 3.8 milliarder euro. Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.


Kontakt:
Communications Team
Leica Geosystems AG
CH-9435 Heerbrugg
Sveits
media@leica-geosystems.com

Kontakt oss om maskinstyring

Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.
Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.