Leica Geosystems lanserer sin første smartantenne for maskiner - Leica iCON gps 120

Smartantenne for anleggsmaskiner for skalerbare og fleksible Leica MC1 maskinkontrolløsninger

(Heerbrugg, Sveits, 24. april 2024) Leica Geosystems, en del av Hexagon, annonserte i dag lanseringen av Leica iCON gps 120 – en smartantenne som er designet for å utvide tilbudet av skalerbare og fleksible maskinkontrolløsninger til anleggsbransjen. 

Den nye maskinsmartantennen Leica iCON 120 er integrert i den eksisterende Leica MC1-løsningsplattformen. Den er fleksibel, skalerbar og modulbasert, og utvider tilbudet av maskinkontrolløsninger til flere bruksområder og maskintyper. Anleggsmaskiner som veivalser, som vanligvis bare krever nøyaktighet under meternivå uten retning, kan nå utstyres med en skreddersydd Leica MC1 maskinkontrolløsning. Dette gir mulighet for strømlinjeformet bruk og konsekvente arbeidsflyter med ulike anleggsmaskiner med forskjellige brukskrav. Maskinkontrolløsningen Leica MC1 gir mulighet for mer nøyaktig og raskere arbeid, betydelig bedre utnyttelse av maskinparken, mindre avfall og mer miljøvennlige arbeidsoperasjoner. 

Skap nye muligheter med en løsning som passer til dine behov

Kunder i anleggsbransjen kan begynne med én enkelt GNSS-løsning med SBAS-system (Satellite-based augmentation system) eller HxGN SmartNet PPP-tjeneste. Når det er behov for å utvide systemet med høyere spesifikasjoner, kan de enkelt oppgradere til en RTK-løsning med lav eller høy nøyaktighet ved å legge til kommunikasjonsenheten Leica CR50. Med en ekstra iCON gps 120 maskinsmartantenne får kundene en full, høypresis dual GNSS-løsning med retning. iCON gps 120-løsningene kan tilpasses til kundenes behov uavhengig av maskinkontrolløsningens nøyaktighet eller spesifikasjoner. I tillegg kan antennene enkelt flyttes mellom ulike maskiner som er klargjort for Leica MC1, takket være enkel montering og demontering med hurtigkoblingssystem. 

“Leica Geosystems' innovative og fleksible løsninger er robuste tilretteleggere for digitale arbeidsprosesser”, sier Tommi Kauppinen, Vice President, Heavy Construction, Machine Control Field Solutions hos Leica Geosystems. “iCON gps 120 maskinsmartantenne utvider maskinkontrollteknologiens muligheter på byggeplassen ved å tilby skalerbare løsninger for enda flere maskiner og bruksområder.”

Leica iCON construction-porteføljen tilbyr et omfattende utvalg av maskinvare og programvare som dekker behovene i anleggsbransjen. Med Leica iCON-porteføljen fra Leica Geosystems får kundene valgfrihet: De kan velge mellom ulike digitale løsninger basert på de spesifikke maskin- og applikasjonsbehovene. Leica iCON-porteføljen tilbyr matchende løsninger enten de ønsker enkel funksjonalitet eller mer avanserte applikasjoner.

Se mer informasjon om Leica iCON gps 120 på våre nettsider: https://leica-geosystems.com/products/construction-tps-and-gnss/receivers/leica-icon-gps-120

Utforsk iCON gps 120 maskinsmartantenne hos oss på INTERMAT, stand 5BE087, fra 24. til 27. april ved Villepinte Exhibition Center i Paris. Vi ser frem til å dele mer informasjon med deg på dette arrangementet. 

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems er en del av Hexagon med mer enn 200 års historie, og er en anerkjent leverandør av førsteklasses sensorer, programvare og tjenester. Leica Geosystems skaper verdi for fagfolk innen landmåling, bygg og anlegg, infrastruktur, gruvedrift, kartlegging og andre bransjer som er avhengige av geospatial-innhold hver dag, og er bransjeledende med innovative løsninger som former vår autonome fremtid.

Hexagon er en globalt ledende leverandør av sensorløsninger, programvare og frittstående løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome – vi sikrer en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Geosystems-divisjonen i Hexagon tilbyr en omfattende portefølje av digitale løsninger for registrering, måling og visualisering av den fysiske verden, som tilrettelegger for datadrevne endringer på tvers av ulike bransjesektorer.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca. 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 5.2 mrd EUR. Finn ut mer på hexagon.com, og følg oss på @HexagonAB.

Kontakt:
Leica Geosystems AG
En del av Hexagon
Reka Vasszi
reka.vasszi@hexagon.com

leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.

Leica iCON gps 120

Smartantenne for anleggsmaskiner for skalerbare og fleksible konfigurasjoner av Leica MC1-maskinkontrolløsninger
Smartantenne for anleggsmaskiner for skalerbare og fleksible konfigurasjoner av Leica MC1-maskinkontrolløsninger