Kampanjer & lokale reportasje

stangeland leica ap20

Stangelands vellykkede reise med Leica AP20 AutoPole.

Leica AP20 AutoPole er et intelligent system for Leicas automatiske totalstasjoner med flere nye funksjoner som både sparer tid og reduserer risikoen for feil. En av dem som bruker Leica AP20 er Stian Helgesen Wetteland, oppmålingsingeniør i Stangeland Maskin.

Taratest med Leica AP20 Autopole tilt

Taratest & AP20 Autopole

I mars ble Leica Geosystems' nye AP20 Autopole for landmålere lansert med et smell. AP20 Autopole er en smart løsning for totalstasjoner, som gjør det enkelt å måle med vinklet stang, finne målet og oppdatere endringer i stanghøyden automatisk.

NIVA_Seabee_project_thumbnail3_GS18T_GNSS_Zeno

Spennende bærekraftig forskningsprosjekt

NIVA (Norsk Institutt for Vannforskning) er et miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål som bruker Leica GNSS-utstyr i et spennende flerårig forskningsprosjekt kalt SeaBee. I juni i fjor dro et forskerteam fra NIVA ut i felten rundt Oslofjord- og Stavernregionen for innsamling av data til prosjektet, og salgsingeniør Henrik Aulie Søvik møtte dem ute i felt en sommerdag i Larvik.

Artikon scanner med BLK2GO

BLK2GO sørger for gode fundament og rask arbeidsflyt

BLK2GO sørger for gode fundament og rask arbeidsflyt. Artikon scanner nå et stort hus på 10-15 minutter og får langt mer informasjon enn man kan måle manuelt, med tradisjonelt utstyr.
I tillegg fanger scanneren opp alt det man ofte måtte reise tilbake for.

Scanned with BLK360

Vi scanner Fuglemyrhyttens unike form.

Vi tar en tur til Fuglemyrhytta for å testa hvor godt våre bildeskannerløsningener fungerer på hyttens unike form.

NTNU Gjövik CCP avtale

NTNU Gjøvik og CCP-avtale

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har mye utstyr fra Leica Geosystems til geomatikk-studiene. For at utstyret holdes oppdatert har universitetet en support- og serviceavtale, også kalt CCP (Customer Care Package).

Nidaros Oppmåling thumbnail bil och Leica instrument

Nidaros Oppmåling serviceavtale

Serviceavtale sikrer kontinuerlig drift og forlenger instrumentenes levetid for Nidaros Oppmåling AS.
Man fant ut at det å ha fast avtale, erhvor de sender inn instrumentene regelmessig minst en gang hvert år, er en meget god forsikring mot uforutsette problem.

Geo Bodö artikel projekt Leica DS2000

Geo Bodø med Leica DS2000 deteksjonsradar

Daglig leder på Geo Bodø AS, Øyvind Hetzler, forteller;
”Vi har testet Leica DS2000 deteksjonsradar på et område som skal omreguleres til industriområde og det var ønskelig å finne høyden på grunnfjellet for å vurdere kostnadene rundt sprengning og innfylling. Resultatet ser lovende ut og høyder stemmer godt med allerede gravde prøvehull som var gjort på prosjektet.

RISA Vattenrörs inmätning

Annleggsbransjen er i forandring.

Ting skjer fortere fortere. Der en før hadde en linje å følge har en nå en tvilling av virkeligheten på kontoret som deles med arkitekter, maskinførere, kunder og ingeniører. Stikningsingeniør i RISA, Ruben Rosland, vil utnytte potensialet videre og skanner nå, som første i Norge og muligens verden, et vannrør innvendig og georeferert.

Leica BLK3D. Mål stillas

BLK3D endrer stillasbransjen - et raskt, nøyaktig og trygt verktøy.

Arbeid i høyden: vedlikehold, muring, maling, taklegging eller legge rør i en fjellside - alle har til felles at det kreves trygge stillas. Stillasbyggeren er avhengig av å få presise mål raskt for å sette opp og ta ned stillas på kort tid: det skal være minst mulig forstyrrende for de som skal utføre arbeid i høyden.

Fagskolen, RTC360, MS60, BLK360

Kvalitetsinstrumenter til Fagskolen Oslo

Samarbeidsavtalen mellom Fagskolen Oslo og Leica Geosystems AS sikrer at studentene våre får opplæring i bruk av avansert og moderne landmålerutstyr fra verdens ledende leverandør

nordby maskin as samarbeid med Leica geosystems

Nordby Maskin AS gjorde full oppgradering av 22 maskinstyringssystemer til MC1 plattformen

Entreprenøren Nordby Maskin AS har i mange år samarbeidet tett med Leica Geosystems om alt innen maskinstyring. I fjor høst ble samarbeidet enda tettere da de bestilte en full oppgradering av både hardware og software til 22 maskiner. Det har de ikke angret på.
– Leica har en enorm bredde i produktene sine og tilbyr maskinstyring på alle typer maskiner vi ønsker, sier Karl Martin Nordby, eier, Nordby Maskin.

Heavy Construction

Store byggeprosjekter

Les våre nordiske og globale kundehistorier! Vi dekker alle behov innen store byggeprosjekter, fra luftbårne sensorer der det er behov for infrastruktur, til totalstasjoner for måling av eksisterende anlegg.

Reality Capture for Construction and Engineering

Reality Capture til bygg og anlegg

Digitale arbeidsmetoder kan sikre økt produktivitet, minimal risiko og lavere kostnader for bygge- og infrastrukturprosjekter. Med BIM-modeller kan vi effektivisere arbeidsflyter og samarbeid mellom alle interessenter, deriblant arkitekter, ingeniører og byggentreprenører, slik at prosjektet fullføres til tiden og innenfor budsjettet.

NO_Thumbnail_Artikel-Georadar-Dagfinn_2020

PÅ JAKT ETTER RØR OG KABLER

Kan hindre tusenvis av graveskader: Georadar viser hva som ligger under veien.
Skanner gatene med georadar. Det kan være med på å forhindre tusenvis av grave-skader hvert år.

one for all mc1 leica panel programvare maskinstyring

Leica Machine Control - One For All

En ny generasjon maskinstyring er her.

Aerospace Manufacturing

Overgangen til Digital Byggeprosess

Two combines the comfort and confidence of visual images with the accuracy of a point cloud at vehicle speed together into a GIS-enabled interface with semi-automatic extraction tools.