Monitoreringsløsninger

Sanntidsmonitorering som redder liv

Leica Geosystems har 200 års erfaring med presise målinger og mer enn 30 års erfaring med automatiske systemer for overvåking av deformering. Leica Geosystems har enestående kompetanse innen innhenting, behandling og analyse av romdata for deformeringsovervåking, og vi driver kontinuerlig videreutvikling av våre innovative maskinvare- og programvareløsninger for å sette nye standarder innen overvåking.

Alle overvåkingsprosjekter er ulike og unike. Leica Geosystems' overvåkingsløsninger kombinerer allsidighet og fleksibilitet, slik at de kan tilpasses kravene i et prosjekt uavhengig av omgivelsene eller gjenstanden som skal overvåkes. Enten det gjelder menneskelig aktivitet eller naturlige prosesser, kan du stole på at de velprøvde løsningene fra Leica Geosystems alltid gir høyeste sikkerhetsnivå, ytelse og bærekraft.

Bygninger og strukturer
Transportinfrastruktur
Miljøovervåking
Energiinfrastruktur
Gruvedrift

Planlegging

 

I planleggingsfasen til et prosjekt bidrar overvåking til den innledende analysen og testingen av et anlegg. Dette bidrar til å fastslå bakkens egnethet og stabilitet på og rundt stedet før prosjektarbeidet påbegynnes.

Prosjektgjennomføring

 

Med konstant påvirkning og konstante bevegelser medfører anleggsarbeid flere store risikoer som kan påvirke helsen og sikkerheten til dem som jobber på og rundt et anlegg. Enten det gjelder påvisning av bevegelser innenfor prosjektet eller i området rundt det, er det viktig at overvåkingen utføres i hele gjennomføringsfasen.

Overvåking av strukturell tilstand

 

Langvarig overvåking sikrer stabiliteten i eksisterende strukturer, til tross for virkningene av vedlikehold og aldring samt den potensielle påvirkningen fra anleggsarbeid i nærheten, seismisk aktivitet og andre naturlige farer.

 

Skalerbarhet, arbeidsflyt og visuell fremstilling med Leica overvåkingsløsninger

Begynn i det små


Overvåking kan virke overveldende hvis man har liten eller ingen erfaring, men det er enkelt å ta det første skrittet inn i overvåkingens verden med bare en totalstasjon og en innebygd overvåkingsapp. Overvåkingen kan enkelt skaleres til større overvåkingsprosjekter ved å supplere oppsettet med ytterligere maskinvare- og programvarealternativer fra Leica Geosystems' og IDS GeoRadars overvåkingsløsninger.

Enkel arbeidsflyt


Overvåkingsløsningene fra Leica Geosystems gir sømløs integrering av maskinvare og programvare. Det er lett å installere sensorene i felten, og de kobles umiddelbart til nettskyen eller til GeoMoS-programvare for overvåking av deformering på stedet, slik at du umiddelbart blir informert om eventuelle bevegelser og endringer. Den omfattende visuelle fremstillingen av resultatene er alltid lett tilgjengelig via nettleseren på en mobil enhet.

Har du spørsmål? Vi har svarene!

La oss hjelpe deg.