BLK3D endrer stillasbransjen - et raskt, nøyaktig og trygt verktøy.

The new Leica RCD30 camera is presently the only one in the market which is able to collect 80 MP RGBN multispectral imagery perfectly co-registered.

Leica BLK3D - Stillasprosjekt. Mål stillas

Arbeid i høyden: vedlikehold, muring, maling, taklegging eller legge rør i en fjellside - alle har til felles at det kreves trygge stillas. Stillasbyggeren er avhengig av å få presise mål raskt for å sette opp og ta ned stillas på kort tid: det skal være minst mulig forstyrrende for de som skal utføre arbeid i høyden. 

Daglig leder i Norwegian Scaffolding Group (NSG) Sigmar Jonsson, er opptatt av å være nytenkende og følge med på hva som skjer i bransjen. I 2012 started han NSG, som har vokst hvert år siden, og i dag har 46 ansatte. De holder til i Råde og bygger stillas i hele Østfold. Kundene og prosjektene varierer i stor grad, alt fra vannkraftverk og store byggeplasser til små hus og papirfabrikker, i hans ord:”Vi bygger stillas der det trengs.” 

 

 

Daglig leder i Norwegian Scaffolding Group (NSG) Sigmar Jonsson

 

 For mer informasjon om BLK3D - Klikk her nå 

 

På en vanlig dag drar Jonsson på befaringer for potensielle kunder og gir prisoverslag. Før selskapet investerte i Leica BLK3D, tok en erfaring med prisberegning minst to timer. Først måtte Jonsson ta bilder, måle med laser, notere på papir og deretter regne ut målene på kontoret. 

I dag, takket være Leica BLK3D, tar en befaring 10-15 minutter og prisberegning er gjort på 5 minutter av Jonsson eller kollega Mai Helene på kontoret. Det vil si at kunder får et nøyaktig prisoverslag på kort tid. Dermed kan Jonsson besøke opp til 20 plasser på én dag, i forhold til tre før. I tillegg får montører bilder med mål tilsendt direkte og prosjektet er lagt inn i det interne HMS-systemet - før Jonsson har rukket å komme tilbake på kontoret. 

NSG måle med Leica BLK3D

Ved å sende bilder med nøyaktige mål og legge de i HMS-systemet kan alle ledd jobbe mer effektivt. Montørene vet nøyaktig hvor mye av hvilket materiale de skal pakke og kan i tillegg dokumentere hvor mye stillas som er satt opp eller tatt ned. Dessuten kan kunder få bildene til egne beregninger. For eksempel vil et malerfirma som har bestilt stillas, få god bruk av bildene og målene for å beregne hvor mye maling og tid som behøves og dermed gi en nøyaktig sluttpris til deres kunde. 

BLK3D har to innebygde kameraer og gir enkelt beskjed hvordan man skal posisjonere seg for å få presise mål med fotografiene. Distansene kan regnes ut direkte i systemet og sendes forståelig markert på bildene til mottaker. Bildene lagres også til eventuelt fremtidig bruk. Man kan alltid gå tilbake å måle avstander utifra bildene om ett år eller to. Det betyr at hvis en kunde man har vært på befaring hos, for eksempel bestemmer seg for å renovere taket i tillegg til å male fasaden, trenger man ikke å dra på en til befaring, men kan regne ut hvor mye ekstra stillas man trenger utifra bildene man allerede har. 

 

BLK3D NSG Måler stillas

Selv om BLK3D består av avansert teknologi, er den enkel å bruke. Jonsson er på ingen måte en dataekspert og omtaler seg selv som en mer praktisk - enn teknisk, anlagt mann. Likevel, sier han, kom han til rette med BLK3D i løpet av få minutter og har ikke møtt noe uforståelig. Også kollegene hans har mottatt den nye måten å sende informasjon på godt.  

Jonsson sier videre at det har gjort hans - og kollegenes, hverdag mye enklere. De rekker å gjøre flere ting, i tillegg er alt mer nøyaktig, for eksempel fraktes mindre unødvendig materiale frem og tilbake og det går mer strømlinjeformet. Han har anbefalt produktet til andre i bransjen, og sier med et smil at han ikke håper hans konkurrenter finner ut av BLK3D’en. Sammenfattet mener Jonsson at BLK3D’en har levert over forventningene og betalt seg selv mange ganger allerede. Det har forandret måten firmaet hans jobber på og han tror at snart hele bransjen vil følge etter. 

 

    For mer informasjon om BLK3D - Klikk her nå 

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.

Kontakt Leica Geosystems

Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.
Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.