Press Release: Leica Geosystems videreutvikler digitaliseringen av anleggsarbeid med nye maskinstyringsløsninger

Leica MC1 for gravemaskiner, ConX connect, gir intelligent styring av større byggeprosjekter og anlegg

Leica MC1 for Excavators, ConX connect, add intelligence  to heavy construction projects, sites

PRESSEMELDING

(Heerbrugg, Sveits 9. april 2019) – Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, annonserte i dag lanseringen av to maskinstyringsløsninger som viderefører det digitale skiftet innen byggebransjen, Leica MC1 programvare for gravemaskiner og et oppgradert Leica ConX webgrensesnitt.

Digitale løsninger endrer byggebransjen med bedre effektivitet og produktivitet. Disse nye maskinstyringsløsningene samler inn, behandler og bruker informasjon i byggefasen for et prosjekt, slik at operatører og maskiner kan arbeide smartere, sikrere og mer effektivt.

«Videreutviklingen av MC1 og ConX er vår forpliktelse overfor dem som jobber i byggebransjen og industrien vi tilbyr produkter til», sier Johan Arnberg, som er administrerende direktør for Geosystems-anleggsdivisjonen i Hexagon. «Vi vet at teknologien medfører store endringer og hva det innebærer for kundene våre, og vi støtter dem i denne prosessen med relevante løsninger som dekker deres behov.»

Én digital plattform for alle
ConX ble lansert for to år siden, og utgjør et oppkoblet økosystem på tvers av byggeplasser, en felles digital plattform for operatører, formann og prosjekteiere. Disse interessentene kan dele og visualisere posisjonering, referansemodeller og byggdata, mens andre maskinstyringsløsninger som er koblet til grensesnittet kan motta og dele informasjon via nettet.

I den nyeste oppdateringen av denne anerkjente plattformen opprettes et nytt 3D-miljø ut fra data som er samlet inn fra hele anlegget. ConX kombinerer informasjon fra ulike sensorer i sanntid med automatiserte analyser og visualisering av aspekter ved prosjektet, for eksempel skjær- og fyllevolumer.

 «Leica ConX gjør det lettere å overføre prosjektfiler, og gir oversikt over maskinene fra kontoret. Når man arbeider med mange ulike entreprenører på et stort anlegg, er det viktig at alle har den samme oppdaterte informasjonen», forklarer Pontus Holmberg, som er landmålingsleder i Skanska Sverige AB.

Digitalisering av arbeidsflyten for gravemaskiner
Den populære MC1-programvaren, som danner et felles programvaregrensesnitt for hele Leica Geosystems' portefølje for maskinstyring, er nå tilgjengelig for gravemaskiner. Denne felles programvaren har uendelige tilkoblingsmuligheter for anleggsmaskinene, og gir veiledning og automasjon i operasjoner på tvers av byggeprosjekter.

Den nyeste versjonen av programvaren gir mulighet for redskapsgjenkjenning for gravemaskiner, slik at systemet automatisk registrerer hvilket redskap som er montert på gravemaskinen. Dette reduserer betydelig faren for å bruke feil grabb, og bidrar til å unngå overgraving samt øker effektiviteten og produktiviteten for operatørene på anlegget.

«MC1 er mye enklere å bruke enn noen annen maskinstyringsløsning. Systemet er lett å forstå, og det har integrerte hjelpefunksjoner som gir veiledning hvis man trenger det», forklarer Marco Pedersen fra MP Entreprise A/S. «Funksjonen for oppretting av modeller, der man kan bruke gravemaskingrabben til å lage både enkle og komplekse modeller underveis, er svært lett å bruke og en stor forbedring.

Begge innovasjonene er tilgjengelig for hands-on demonstrasjoner denne uken ved Bauma 2019 i München; Hexagon's stand 137 i hall A2.


Du finner mer informasjon om Leica ConX på: https://leica-geosystems.com/nn-NO/services-and-support/workflow-services/leica-conx.

Dersom du vil se mer informasjon om Leica MC1-programvaren, kan du gå til: https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/excavator/leica-icon-ixe3---3d-system

ConX creates a connected ecosystem across construction sites, bringing operators, foreman and project owners together in one digital platform.

ConX utgjør et oppkoblet økosystem på tvers av byggeplasser, en felles digital plattform for operatører, formann og prosjekteiere.

 

The new intuitive MC1 software uses quick accesses and smart navigation to keep the operator in the run screen and assure longer uptime.

Den nye, intuitive MC1-programvaren bruker hurtigtilgang og smart navigasjon som holder operatøren innenfor driftsrammene og sikrer mer oppetid.

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, har revolusjonert oppmålingsverdenen i nærmere 200 år, og lager komplette løsninger for profesjonelle brukere i hele verden. Leica Geosystems er kjent for utvikling av førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som f.eks. luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems løser alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen digitale løsninger for Autonomous Connected Ecosystems (ACE). Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på om lag 5.2 mrd. EUR.


Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

Kontakt:
Communications Team
Leica Geosystems AG
CH-9435 Heerbrugg
Sveits
media@leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.