GNSS RTK-rover med visuell posisjonering øker sikkerheten og forenkler landmålingen

Nye GS18 I GNSS RTK-rover med visuell posisjonering kan måle det du ser

(HEERBRUGG, SVEITS, 18 08 2020) – Leica Geosystems, et Hexagon-selskap, har utvikletLeica GS18 I, en allsidig GNSS RTK-rover med visuell posisjonering. GS18 I, som ble kunngjort av Hexagon i går, lar brukerne samle inn interessepunkter fra avstand og generere punkter direkte ute i felteller på kontoret. 

 

Visuell posisjoneringsteknologi og ulike sensorer som kombinerer GNSS, IMU og kamera, lar brukerne måle punkter som tidligere var utilgjengelig eller blokkert, på en trygg og effektiv måte. Visuell posisjonering er basert på fotogrammetrisk teknologi der dataene behandles i nær sanntid, slik at landmålerne kan kontrollere datakvaliteten ute i felt. 

 

«GS18 I og arbeidsflyten i Infinity åpner nye muligheter for oss ved at vi nå kan samle inn og måle alt vi trenger. GS18 I kan bidra til å tette datahullene som er vanlig med tradisjonelle GNSS-systemer, og som ofte krever tillegg av totalstasjon for å fullføre innmåling av et område. Nå har du utstyr som kan utføre flere jobber ute i felten med færre instrumenter», sier Donald Smith, P.L.S., Senior Project Manager og Principal hos BL Companies. «Landmålingsoppdraget utføres mer effektivt ettersom GNSS-teamet kan samle inn alle detaljer, også fra områder med begrenset tilgang. Ingen data går tapt ettersom punktene kan trekkes ut via Infinity når man kommer tilbake på kontoret.»

  

Verdens raskeste GNSS RTK-rover er nå utstyrt med visuell posisjonering

 

GS18 I viderefører suksessen til Leica GS18 T-roveren som er utstyrt med hellingskompensering. I tillegg til visuell punktposisjonering, er også GS18 I utstyrt med all funksjonalitet fra GS18 T for innmåling og utsetting av punkter, enten stanger er i lodd eller på skrå.

 

«Vi utviklet GS18 I for profesjonelle landmålere som har behov for å måle punkter som tidligere ikke kunne måles enkelt og nøyaktig med GNSS, i tillegg til de som ønsker å registrere området raskt og ha muligheten tiil å bestemme hvilke punkter som skal måles på et senere tidspunkt», sier Bernhard Richer, Vice President of Geomatics hos Leica Geosystems. «Med verdens første GNSS RTK-rover med innebygd visuell posisjonering bringer Hexagon også GNSS-teknologi til nye brukersegmenter, samtidig som sikkerheten, hastigheten og produktiviteten øker.»

 

GS18-brukerne kan fortsette punktmålingen med Leica Infinity kontorprogramvare, noe som sparer kostbar tid ute i felten. Ved behov for nye målinger, kan landmålerne måle flere punkter fra de innsamlede bildegruppene. GS18 I kombineres med Leica Captivate-feltprogramvare for bildeinnsamling samt punktmålingog kvalitetssikring ute i felten. I tillegg til punktmåling, kan brukerne også opprette en automatisk registrert 3D-punktsky som referanse fra de samme bildene, og fortsette arbeidet med annen 3D-programvare.

 

Leica GS18 I er den mest allsidige GNSS RTK-roveren for landmåling, og måler blokkerte og utilgjengelige punkter på en enkel og sikker måte med visuell posisjonering.    

 

Leica Geosystems – when it has to be right 

I over 200 år har Leica Geosystems, et Hexagon-selskap, vært en pålitelig leverandør av sensorer, programvare og tjenester av høy kvalitet. Leica Geosystems er industriledende med innovative løsninger som styrker vår autonome fremtid, og vi skaper verdier hver eneste dag til fagfolk innen landmåling, bygg og anlegg, infrastruktur, gruvedrift, kartlegging og andre GIS-relaterte industrier. 

Hexagon er verdensledende innen sensorteknologi, programvare og autonome løsninger. Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca. 21,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 3.8 mrd. EURO. 

 

Les mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

 


Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, har revolusjonert oppmålingsverdenen i nærmere 200 år, og lager komplette løsninger for profesjonelle brukere i hele verden. Leica Geosystems er kjent for utvikling av førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som f.eks. luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems løser alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen digitale løsninger for Autonomous Connected Ecosystems (ACE). Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 21,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på om lag 3.8 mrd. EUR.


Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

 

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.