Avansert 3D-maskinstyring fra Leica Geosystems sikrer høyere produktivitet for Huddig gravelastere

Leica Geosystems and Huddig collaborate to launch a new 3D machine control solution for their backhoe loaders

(Heerbrugg, Sveits, 6. juli 2021) Leica Geosystems, en del av Hexagon, vil heretter støtte 3D-maskinstyring på alle Huddig gravelastere.

 

Med 3D-maskinstyring på Huddig gravelastere er maskinene sikret enda høyere produktivitet med maskinene på enkeltprosjekter eller med en maskinflåte som bruker 3D-maskinstyring og digitale arbeidsprosesser. 

Huddig har i mer enn 60 år levert allsidige og smidige gravelastere spesialisert for prosjekter i byer og til kabler og jernbane. Maskinene kan erstatte andre og større tradisjonelle maskiner på store anleggsplasser, og er konstruert for det hardføre skandinaviske klimaet.

«Vi er veldig glade for dette samarbeidet mellom Leica Geosystems og Huddig. Med vår nye, hybride gravelaster, Tigon, understreker vi målet vårt om å redusere miljøfotavtrykket innen bygg- og anleggsbransjen. Med maskinstyring fra Leica Geosystems på vår første hybride gravelaster, bidrar vi til lavere drivstofforbruk, mindre slitasje på maskinene, mindre ekstraarbeid og færre feil», forklarer Daniel Myrgren, Market & Sales Manager for Huddig.

 

Med denne nye lanseringen tilbyr Leica Geosystems nå en 3D-løsning for minigravere og gravelastere med svingarm som en del av den vanlige maskinstyringsporteføljen. Alle fordelene med maskinstyring fra Leica Geosystems er nå tilgjengelige for Huddig gravelastere: én felles programvare- og maskinvareplattform med liknende menyer og arbeidsprosesser for alle bruksområder. Viktige maskinvarekomponenter kan brukes på ulike maskiner, og eksisterende dokumentasjon kan rapporteres via skyløsningen ConX.

Jonas Löfskog fra selskapet Jonas Excav forklarer fordelen med det nye samarbeidet slik: «3D-maskinstyring er i dag et krav på mange prosjekter, og gjør at Huddig gravelastere kan brukes på større tilknyttede anleggsplasser.»

Leica Geosystems and Huddig collaborate to launch a new 3D machine control solution for their backhoe loaders

«Vi gleder oss til å kunne tilby maskinstyring på Huddig-maskiner i fremtiden på det skandinaviske markedet. Heretter kan vår anerkjente teknologi ettermonteres på alle Huddig gravelastere, både nye og de som er noen år gamle», sier Mattias Korall, Regional Director Nordics, Hexagon Heavy Construction Solutions.

 

Om Huddig
Huddig utvikler, produserer og selger Huddig gravelastere til luftlinje, jernbane og anleggsbransjen. Vårt eget merke, HUDDIG, har i lang tid vært markedsledende i Sverige innen gravelastere. Vi tilbyr den ultimate løsningen for effektivt arbeid innen segmentene vi kaller City, Cable og Rail.

HUDDIG gravelastere er utstyrt med en unik kombinasjon av svingledd og drivverk, som gjør at maskinen kan brukes i nesten alt terreng. Siden starten i 1959 har Huddig produsert mer enn 12 000 gravelastere.

Leica Geosystems er en del av Hexagon, og utvikler komplette løsninger for profesjonelle brukere over hele verden. Dette har revolusjonert oppmålingsverdenen i 200 år. Leica Geosystems er kjent for å utvikle førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems dekker alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen sensorer, programvare og autonome løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome for en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 21,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 3.8 milliarder euro. Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.


Kontakt:
Communications Team
Leica Geosystems AG
CH-9435 Heerbrugg
Sveits
media@leica-geosystems.com

Kontakt oss om maskinstyring

Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.
Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre maskinstyringsløsninger.