Xwatch og Leica Geosystems

Leica Geosystems samarbeider med Xwatch Safety Solutions for å utvide tilbudet av sikkerhetsløsninger for gravemaskiner

Sikkerhetsløsningen Leica iCON PA80 integreres med sikkerhetssystemene i XWatch XW 4- og 5-serien

(Heerbrugg, Sveits, 15. desember 2021) Leica Geosystems, en del av Hexagon, kunngjorde i dag et integrasjonssamarbeid med Xwatch Safety Solutions Ltd, en britisk produsent av sikkerhetsløsninger. Formålet med samarbeidet er å forbedre anleggssikkerheten ved å knytte høyde- og svingkontroll på gravemaskiner sammen med 2D- og 3D-maskinstyringsløsninger og sikkerhetsløsninger fra Leica Geosystems.

Anleggsindustrien er konsekvent blant de tre bransjene i verden der det forekommer flest alvorlige personskader og dødsfall. Høyt oppmerksomhetsnivå blant alle som jobber på et anlegg bidrar til å eliminere ulykker, enten man betjener tungt anleggsutstyr eller jobber rundt maskinene. Håndtering av disse risikoen og forebygging av anleggsulykker er motivasjonen bak integreringen av sikkerhetsløsningene i Leica iCON-porteføljen med sikkerhetssystemene i Xwatch XW-serien.

Xwatch har flere års erfaring med å løse problemer på nye måter. XW-serien fra Xwatch revolusjonerer sikkerhetsmarkedet med høydekontroll, svingkontroll og indikasjon av nominell kapasitet (RCI). Sikkerhetssystemet Xwatch overvåker maskinens høyde og svingbevegelser, og er utviklet for presis begrensning av bevegelsene gjennom proporsjonal hydraulikkstyring med «fjærlett» betjening. En operatør kan definere begrensninger i gravemaskinens høyde og sideveis bevegelser, slik at det opprettes en arbeidssone som bidrar til høyere sikkerhet rundt maskinen. Produktene i Xwatch-serien tilbyr en kostnadseffektiv løsninger med produkter basert på den nyeste maskinvareteknologien i automasjonssektoren.

– Vi er glade for dette samarbeidet mellom Leica Geosystems og Xwatch Safety Solutions. Integrasjonen av XW-serien direkte i Leica Geosystems MC1-økosystemet er en verdensnyhet og en virkelig revolusjon innen sikkerhet, sier Dan Leaney, Director of Sales and Operation i Xwatch Safety Solutions Ltd.

– Med integrasjonen av Leica PA80 og Xwatch XW-serien ønsker vi å tilby løsninger som beskytter utstyr og infrastruktur, men som først og fremst sikrer at de ansatte kommer trygt hjem til familien etter en dags hardt arbeid, sier Brad Mullis, Product Manager for Safety Awareness Solutions hos Leica Geosystems.

Integrasjonen av Leica iCON PA80 og Xwatch XW-serien bidrar til å beskytte mennesker, utstyr og infrastruktur på et anlegg.

Tilkoblet sikkerhet på jobben: Leica iCON PA80 integreres med Xwatch XW-serien
Som tidligere kunngjort, kan brukere av den populære maskinstyringsplattformen Leica MC1 allerede dra bedre nytte av investeringen med den nye sikkerhetsløsningen Leica iCON PA80 direkte i det eksisterende maskinstyringssystemet. Løsningen integrerer sikkerheten i maskinstyringsplattformen, og varsler operatøren automatisk på den samme skjermen som de allerede bruker til betjene maskinen. Sikkerhetsløsningen kan brukes på bulldosere, gravemaskiner og alle andre anleggsmaskiner som bruker maskinstyringssystemet Leica MC1.

– Med integrasjonen av Xwatch i Leica MC1 kan vi ikke bare varsle operatøren, men også redusere maskinhastigheten proporsjonalt og stoppe den hvis en bærbar enhet registreres i en konfigurerbar sone, forklarer Mullis. – Ved å bruke skyløsningen Leica ConX kan man dessuten laste ned omfattende loggfiler for analyse i entreprenørens eksisterende prosesser.

– Leica PA80 personlig varslingsløsning er integrert i Xwatch-styreenheten. Dette løfter sikkerheten til et helt nytt nivå. Personell i felten har på seg en bærbar enhet som kan kobles til alle maskinene på anlegget, slik at man skaper større oppmerksomhet og et mye sikrere arbeidsmiljø. For oss i Xwatch er formålet å videreutvikle sikkerhetsløsninger til anleggsbransjen, sier Leaney.

For entreprenører som allerede bruker begge de to teknologiene, vil samarbeidet skape ytterligere synergieffekter. – Vi er spesielt stolte over å være den første utleieren av anleggsmaskiner i Storbritannia som bruker en halvautomatisk gravemaskin med utstyr fra Leica Geosystems, sier digitalsjef Dale Hawkins i Plantforce. – Vi i Plantforce legger vår ære i å være innovatører i bransjen ved å tilby kundene våre det aller nyeste innen maskinteknologi, og Xwatch kommer i denne kategorien. Denne kombinerte sikkerhetsløsningen med et pålitelig, brukervennlig system og utmerket kundeservice er årsaken til at vi har tillit til at produktene fra Xwatch og Leica Geosystems styrker vårt sikkerhetsengasjement, sier Hawkins.

Les mer om sikkerhetsløsninger fra Leica Geosystems her: https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/awareness-solutions

Les mer om sikkerhetssystemene fra Xwatch her: https://www.xwatch.co.uk/

Xwatch Safety Solutions
Xwatch. Selskapet ble etablert tidlig i 2019, da en gruppe dyktige og erfarne personer fra ulike roller i bransjen slo seg sammen. Teamene har mer enn 140 års samlet kunnskap innen utvikling og produksjon av sikkerhets- og maskinstyringsprodukter, og de er en verdensleder innen sikkerhet.

Kjernen i suksessen til Xwatch er produktene i XW-serien – høydestyring, svingstyring, RCI-indikatorer for nominell kapasitet og stabilitet. Xwatch-produktene er designet for å kunne installeres i tradisjonelle RCI-systemer på halve tiden, og enda viktigere, for å være brukervennlige. XW-systemene gir fullt justerbar proporsjonal hydraulikkstyring.

Alle produktene i XW-systemet er designet og produsert i Storbritannia, og bruker utelukkende komponenter av høyeste kvalitet fra ledende teknologileverandører. Systemene utsettes for krevende testscenarioer før de blir lansert, for å sikre at de oppfyller og overgår gjeldende lovgivning innen både anleggsbransjen og jernbanebransjen. Xwatch er den eneste leverandøren av sikkerhetssystemer som er godkjent av britiske Network Rail for bruk ved arbeid helt frem til kanten på jernbanesvillene.

Les mer på https://www.xwatch.co.uk/.

Kontakt:
Xwatch Safety Solutions
Dan Leaney
Director of Sales and Operations
Mobil +44 (0)7508 867337
Kontortlf. +44 (0)1633 987344
Dan@xwatch.co.uk
http://www.xwatch.co.uk/

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems er en del av Hexagon, og har revolusjonert oppmålingsbransjen i 200 år med komplette løsninger for fagpersoner over hele verden. Leica Geosystems er kjent for å utvikle førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems dekker alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon
Hexagon er globalt ledende innen Digital Reality-løsninger som kombinerer sensorer, programvare og autonome teknologier. Vi utnytter data for å skape økt effektivitet, produktivitet, kvalitet og sikkerhet i en rekke applikasjoner innen industri, produksjon, infrastruktur, offentlig sektor og mobilitet.

Våre teknologier danner produksjons- og menneskesentrerte økosystemer som gjør produksjonen mer tilkoblet og autonom for å skape en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Geosystems-divisjonen i Hexagon tilbyr en omfattende portefølje av digitale løsninger for registrering, måling og visualisering av den fysiske verden, som tilrettelegger for datadrevne endringer på tvers av ulike bransjesektorer.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 22,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 4.3 milliarder euro. Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

Kontakt:
Leica Geosystems AG
en del av Hexagon
Reka Vasszi
E-post: reka.vasszi@hexagon.com
leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.