Leica Geosystems lanserer Leica iCON site excavator, som gjør maskinkontroll tilgjengelig for kompaktgravemaskiner

Leica iCON site excavator, enkel maskinkontrolløsning for anleggsarbeid.

(Heerbrugg, Sveits, 4. oktober 2022) Leica Geosystems, en del av Hexagon, annonserte i dag lanseringen av nye Leica iCON site excavator, en maskinkontrolløsning som gjør at kompaktgravemaskiner enkelt og presist kan utføre arbeid i henhold til designspesifikasjoner.

Når plassen er begrenset, trenger man kompaktgravemaskiner som kan gjøre jobben riktig på første forsøk. Leica Geosystems utvider sin portefølje ved å tilby maskinstyring for små gravemaskiner, for å forbedre effektiviteten og presisjonen ved graving av grøfter, planering eller flytting av mindre mengder jord.

iCON site excavator-løsningen introduserer tre nye komponenter: en ny programvareapplikasjon, en ny dobbel GNSS-mottaker og en valgfri kommunikasjonsenhet. iCON site excavator-applikasjonen er tilgjengelig som frittstående programvare eller som et tillegg i den eksisterende og veletablerte iCON site-plattformen. Når applikasjonen brukes som et tillegg, tilrettelegger den for nye arbeidsprosesser på og utenfor maskinene, slik at anleggsarbeiderne kan utføre en rekke jobber med de samme verktøyene.

Operatørene kan for eksempel bruke styreenheten sammen med en smartantenne for å stikke ut eller opprette et design, og så montere den umiddelbart i førerhuset for å starte planeringsarbeidet i henhold til designet. Så snart gravingen eller planeringen er fullført i henhold til designspesifikasjonene, kan operatøren bruke det samme systemet til å kontrollere det utførte arbeidet. Denne nye løsningen optimaliserer ikke bare jordflyttingsarbeidet for kompaktgravemaskiner. Takket være iCON site-plattformens unike allsidighet, kan operatørene bruke den både på og utenfor maskinene. Dette gir effektiv utnyttelse av både utstyr og personell.

Programvarens allsidighet gjør at entreprenørene kan bruke utstyret både på og utenfor maskinene

iCON site excavator-applikasjonen blir tilgjengelig for en rekke iCON feltkontrollere i ulike størrelser. Den nye GNSS-mottakeren og kommunikasjonsenheten er designet spesifikt for kompakte maskiner, og fleksibiliteten gjør at utstyret kan justeres etter ulike anlegg og ulike prosjektkrav.

Leica iCON site excavator er en svært fleksibel og brukervennlig maskinkontrolløsning som åpner døren til digitalt byggearbeid for små og mellomstore entreprenører”, sier Magnus Thibblin, President for Machine Control hos Leica Geosystems. “Nå kan kompaktgravemaskiner brukes effektivt i små og store prosjekter med maskinkontrollfunksjonalitet fra Leica Geosystems. Dette bidrar til at entreprenørene kan jobbe mer autonomt og utføre jordflyttingsarbeid og planering på en mer effektiv og bærekraftig måte.”

Du finner mer informasjon om iCON site excavator på: https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/excavator

Besøk Leica Geosystems, en del av Hexagon, på bauma-messen i Hall A2, stand nr. 137, for å utforske de nyeste innovasjonene og se praktiske demonstrasjoner med eksperter som står klare til å svare på alle spørsmål.

For mer informasjon, kontakt:

Hexagon's Heavy Construction Solutions
Reka Vasszi
Communications Manager
E-post: reka.vasszi@hexagon.com
https://heavyconstruction.hexagon.com/

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, har revolusjonert oppmålingsverdenen i nærmere 200 år, og lager komplette løsninger for profesjonelle brukere i hele verden. Leica Geosystems er kjent for utvikling av førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som f.eks. luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems løser alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen digitale løsninger for Autonomous Connected Ecosystems (ACE). Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på om lag 5.2 mrd. EUR.


Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.