Leica Geosystems fortsetter å fokusere på sikkerhet i bygg- og anleggsbransjen med den nyeste teknologien for personlig varsling

Leica iCON PA10, PA80 øker sikkerheten på anleggsområdet og reduserer risikoen for kollisjoner

(HEERBRUGG, Sveits, 11. mars 2020) – Leica Geosystems, et Hexagon-selskap, kunngjorde i dag de personlige varslingssystemene Leica iCON PA10 og PA80 som varsler når kjøretøy og fotgjengere på anleggsområdet nærmer seg for å unngå potensielle ulykker, noe som øker sikkerheten betydelig.  

iCON PA10 er en frittstående personlig varslingsenhet som skaper flere soner med opptil 50 m rekkevidde med konfigurerbare varslinger rundt kjøretøyet. Teknologien kan forutse potensielle interaksjoner mellom anleggsmaskiner og fotgjengere, generere lys- og lydsignaler samt vibrasjonsalarmer til både operatører og fotgjengere for å varsle om potensielle ulykker.

iCON PA80 er et personlig varslingsgrensesnitt integrert i den populære programvareplattformen Leica MC1 som styrer og automatiserer alle anleggsmaskiner. iCON PA80 sender automatisk et skjermvarsel om potensielle kollisjonsrisikoer uavhengig av om operatøren sitter i en bulldoser, gravemaskin eller andre anleggsmaskiner.

«Teknologien fungerer som et forhåndsvarslingssystem for våre operatører», sier Tague O’Callaghan, Bitumill Senior Surveyor, som fikk muligheten til å prøve iCON PA10 på anleggsområdet. «Nå vet operatørene hvor anleggsarbeiderne og annet utstyr befinner seg til enhver tid, og kan dermed ta forholdsregler for å redusere ulykkesrisikoen.»

Forenklet rapportering på ett sted
Alle data som samles inn av iCON PA10 og PA80 personlig varslingssystem sendes direkte til Leica ConX-plattformen, slik at all informasjon er tilgjengelig i et brukervennlig grensesnitt for samarbeid og deling under alle bygg- og anleggsprosjekter. Dataene om kollisjonsunngåelse er integrert i automatisk rapportering for å oppfylle bestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

«Sikkerhet blir stadig viktigere i bygg- og anleggsbransjen for å beskytte både anleggsarbeidere og anleggsområdet», sier Tommi Kauppinen, Chief Innovation Officer, Machine Control Division hos Leica Geosystems. «Leica iCON PA10 og PA80 er spesialutviklet til dette formålet. Etter mange samtaler og undersøkelser på flere anleggsområder tok vi alle forholdsregler i betraktning da vi utviklet denne teknologien for kollisjonsunngåelse og personlig sikkerhet.»

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, har revolusjonert oppmålingsverdenen i nærmere 200 år, og lager komplette løsninger for profesjonelle brukere i hele verden. Leica Geosystems er kjent for utvikling av førsteklasses produkter og innovative løsninger. Profesjonelle brukere i mange ulike bransjer som f.eks. luftfart og forsvar, sikkerhet, bygg og produksjon, stoler på at Leica Geosystems løser alle deres geospatial-relaterte behov. Med våre presise og nøyaktige instrumenter, vår avanserte programvare og våre pålitelige tjenester leverer Leica Geosystems hver eneste dag verdier til alle som former fremtiden vår.

Hexagon er globalt ledende innen digitale løsninger for Autonomous Connected Ecosystems (ACE). Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har om lag 21,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på om lag 3.8 mrd. EUR.


Finn ut mer på hexagon.com og følg oss på @HexagonAB.

 

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.