Leica Geosystems og Doosan lanserer nytt Leica-klargjort sett for fabrikkmontering

Det nye Leica-klargjorte settet er tilgjengelig for fabrikkmontering i DX255LC-5 gravemaskin via Doosan Smart Solutions

(HEERBRUGG, Sveits, 1. desember 2020) Leica Geosystems, som er en del av Hexagon, og Doosan, som er en globalt ledende industriaktør innen konstruksjon, produksjon og markedsføring av kompakte og tunge anleggsmaskiner, har i dag annonsert lanseringen av et nytt Leica-klargjort fabrikksett til Doosan DX255LC-5 gravemaskin med den nye, semi-automatiske gravemaskinfunksjonaliteten.


Leica Geosystems arbeider kontinuerlig med løsninger for å tilby brukervennlige verktøy som hjelper entreprenører å øke driftssikkerheten, effektiviteten og sikkerheten ved å automatisere spesifikke funksjoner. Automatisering av gravemaskiner vil blant annet øke produktiviteten og nøyaktigheten med mindre førertretthet og lavere drivstofforbruk.

 

«Automatisering i flere områder innen jordflyttingsutstyr har vært gjenstand for aktiv forskning og utvikling de siste tre tiårene. Fra verdens første belegningsløsning uten snorer til automatiske bulldoserløsninger med 3D GNSS har Leica Geosystems vært en drivkraft bak utviklingen i anleggsindustrien», sier Magnus Thibblin, president for Leica Geosystems Machine Control.
 
Med dette i tankene har Leica Geosystems introdusert semi-automatisk funksjonalitet for gravemaskiner, som gir delvis eller full automatisering av bom, skuffe, tiltskuffe eller tiltrotator. Denne funksjonaliteten i kombinasjon med andre automatiserte funksjoner som iXE CoPilot og automatisk redskapsgjenkjenning, gjør at arbeidet blir enklere og mer komfortabelt for operatørene, noe som kan minimere overgraving og redusere driftskostnadene.
 
«I dag kan vi tilby semi-automatiske systemer for gravemaskiner, inkludert automatisering av tilt- og tiltrotatorskuffe, automatisk redskapsgjenkjenning og CoPilot-funksjoner, som gjør arbeidet enklere og mer komfortabelt for operatørene. Den nye semi-automatiske funksjonaliteten for gravemaskiner gjør at operatøren kan utføre komplekse arbeidsoppgaver, og gir redusert manuell betjening, økt produktivitet, hastighet og nøyaktighet i arbeidet, også for mindre erfarne operatører. Dette gir mindre overgraving og lavere driftskostnader», konkluderer Thibblin.

 

2D- og 3D-maskinstyringssett med semi-automatisk funksjonalitet for Doosan gravemaskiner

 

For å dekke gravemaskinkundenes behov for maskinstyringssystemer har Doosan introdusert et nytt klargjøringssett for maskinstyringsløsningen Leica iXE2 2D og iXE3 3D, som gir automatisert tiltskuffe eller tiltrotator for Doosans populære 25,5 tonns beltegravemaskin DX255LC-5.

 

 

Takket være samarbeidet mellom Doosan og Leica Geosystems kan kundene bestille Doosans hjul- og beltegående gravemaskiner med det nye fabrikksettet, slik at maskinene er forhåndskonfigurert for installasjon av Leicas 2D og 3D maskinstyringssystemer. Leica-klargjøringssettet inneholder også alle komponenter som er nødvendige for å installere den nye semi-automatiske funksjonaliteten for DX255LC-5 gravemaskin direkte fra Doosan-fabrikken gjennom Doosan Smart Solutions.

«Under slagordet 'Powered by Innovation' er Doosan opptatt av å utvide vårt utvalg av smarte løsninger. Jeg er glad for at det tette samarbeidet med Leica Geosystems, som er en ledende innovatør innen smart anleggsarbeid, har resultert i det nye klargjøringssettet for Leica 2D og 3D maskinstyringssystemer, som garantert vil hjelpe kundene våre med å oppnå bedre produktivitet og effektivitet på jobben», sier Charlie Hyunchul Park, CEO i Doosan Europe.
 
Settene inneholder alle komponentene (hovedbraketter, ledninger og sensorer) som er nødvendige for å sikre at utstyret er klart for installasjon av maskinstyringsløsningen og den semi-automatiske funksjonaliteten, som gir kundene fleksibilitet til å installere hele systemet på et senere tidspunkt.
 
Leica-klargjøringssettene monteres på kundenes maskiner ved Doosans tilpasningssenter i Belgia. Det gjør at bestillingstiden på maskinene kan reduseres, og prosessen reduserer dessuten arbeidsmengden. Det er til og med mulig å endre eksisterende ordrer bare noen få dager før maskinene sendes til kunden.
 
Fordeler ved bruk av maskinstyring for gravemaskiner

Maskinstyringssystemer gir operatørene enkel tilgang til designoverflater, graderinger og innrettinger på et display i førerhuset på gravemaskinen. Systemene bruker GNSS, GPS, laser, lyd- eller totalstasjonsteknologi til presis posisjonering av skjæret eller skuffen i sanntid, og er designet for å redusere overskytende materiale betydelig, samt for å forbedre entreprenørens produktivitet og effektivitet. Anleggsplanen og graderingsinformasjonen kan vises i førerhuset, slik at operatørene kan fullføre jobbene raskere og med minimal overvåking, og få høyere presisjon med færre passeringer.

Finn ut mer om den semi-automatiske funksjonaliteten for Leica iXE2 og iXE3 maskinstyringsløsninger her.


 

Om Doosan
Du finner mer informasjon om Doosan anleggsmaskiner på dette nettstedet: www.eu.doosanequipment.com

Kontakt:
Communications Team
Leica Geosystems AG
CH-9435 Heerbrugg
Sveits
media@leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.