Verdens første Liebherr-beltegravemaskin som tilbys med fabrikkmontert maskinstyringsteknologi fra Leica Geosystems

Den første Liebherr-beltegravemaskinen med fabrikkmontert maskinstyringsteknologi fra Leica Geosystems ankommer Storbritannia.

(HEERBRUGG, SVEITS, 18. februar 2021) – Leica Geosystems, en del Hexagon, lanserte i dag det siste fremskrittet i samarbeidet med Liebherr, en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner. Den første Liebherr-beltegravemaskinen i Storbritannia med fabrikkmontert maskinstyringsteknologi skal optimere produktiviteten og tilby kundene en bruksklar løsning direkte fra fabrikken.

Bygg- og anleggsbransjen står overfor store endringer, og entreprenørene tar i økende grad i bruk nye teknologier for å forenkle det daglige arbeidet innen fire hovedområder: produktivitet, sikkerhet, mangel på arbeidskraft og samarbeid mellom mannskaper på kontoret og ute i felten. Hexagon tilbyr løsninger for store byggeprosjekter (gjennom merkenavn som Leica Geosystems og AGTEK) for å hjelpe dem som former fremtidens infrastruktur med brukervennlige løsninger, inkludert maskinvare, programvare, skytjenester og tjenester for utstyr og arbeid på kontoret og ute i felten. Produktutvalget er anerkjent for sin enkle integrering og utrulling, og forbedrer arbeidsprosesser som involverer personer, maskiner og materialer for at byggeprosjekter skal kunne fullføres innenfor tidsplanen, budsjettet og spesifikasjonene.

Gjennom dette strategiske partnerskapet leverer Liebherr og Leica Geosystems brukervennlige og integrerte løsninger til anleggsbransjen, og støtter kundene med bruksklar teknologi direkte fra fabrikken. Kombinasjonen av Liebherrs driftssikre kvalitetsgravemaskiner og Leica Geosystems' 200 års erfaring innen posisjoneringsteknologi utgjør en god løsning for entreprenører som ønsker å forbedre produktiviteten på anlegget.

Takket være det nye samarbeidet mellom disse to bransjeledende aktørene innen anleggsmaskiner og posisjoneringsteknologi, kan kundene få hjul- og beltegående Liebherr-gravemaskiner (generasjon 6 og 8) med maskinstyringsløsningene Leica iXE2 2D og iXE3 3D installert fra fabrikken.

Verdens første ankommer Storbritannia

Verdens første Liebherr beltegravemaskin som er utstyrt med Leica Geosystems' 3D-maskinstyringsløsninger fra fabrikken, er levert til Brad-Pave i Storbritannia.

Da direktøren i Brad-Pave, Paul Bradshaw, så nyheten om samarbeidet mellom Leica Geosystems og Liebherr etter ConExpo 2020, ringte han umiddelbart til sin lokale Liebherr-representant, Andy Foster, for å bestille en ny R 934 Litronic beltegravemaskin med fabrikkmontert maskinstyringsløsning. Bradshaw har tidligere brukt to ulike maskinstyringssystemer fra Leica Geosystems. Nå som han har bestilt en ny Liebherr beltegravemaskin fra generasjon 8, kan han investere i en driftssikker maskin ferdig utstyrt med maskinstyringsteknologi han stoler på.

“Jeg har brukt GPS i tre år og tiltrotatorer i fem år, så jeg vet at det fungerer. I en liten virksomhet må alt fungere på første forsøk, og jeg har sterk tro på å ha det beste utstyret til jobben. Derfor valgte jeg kombinasjonen av Leica Geosystems' maskinstyringsløsning og Liebherrs nye generasjon av beltegravemaskiner”, sier Bradshaw.

Full kontroll for beltegravemaskiner over hele verden

“Autonomi i anleggsbransjen gjennom for eksempel maskinstyringssystemer for jordflyttingsmaskiner blir viktigere og viktigere i den digitale tidsalderen”, sier Thomas Haas, som er produksjonssjef og har ansvaret for samarbeidsprosjektet mellom Liebherr og Leica Geosystems. “Gjennom det strategiske partnerskapet med Leica Geosystems kan vi nå tilby kundene avanserte, integrerte maskinstyringsløsninger direkte fra fabrikken.”

Liebherr gravemaskiner er tilgjengelige for kunder i hele Europa, og kan bestilles med fabrikkmontert maskinstyringsløsning fra Leica Geosystems direkte hos lokale Liebherr-forhandlere eller -datterselskaper Teamene på Liebherrs gravemaskinfabrikk har fått opplæring fra Leica Geosystems, og monterer systemene direkte i monteringslinjene for hjul- og beltegående gravemaskiner.

De neste maskinene blir levert til Tyskland, Frankrike, de nordiske landene, Sentral-Europa og Spania.

Om Liebherr-gruppen

Liebherr-gruppen sysselsetter over 46 000 personer i mer enn 130 selskaper på alle kontinenter. I 2018 hadde Liebherr-konsernet en samlet omsetning på mer enn 10,5 milliarder euro. Det globale, familiedrevne teknologiselskapet er en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner, og er anerkjent for sin utvikling av teknisk avanserte og brukerorienterte produkter og tjenester. Liebherr-gruppen er delt inn i 11 divisjoner. Liebherr ble grunnlagt i Kirchdorf an der Iller i det sørlige Tyskland i 1949.

Om jordflyttingsdivisjonen

Jordflyttingsdivisjonen produserer et bredt utvalg av jordflyttingsmaskiner ved fabrikker i Tyskland, Frankrike, Østerrike, Kina, Brasil og Russland. Spesialmaskiner for byggebransjen og materialhåndtering innen ulike bruksområder er også en del av dette forretningsområdet. Jordflyttingsdivisjonen har 9460 ansatte, og hadde en rekordomsetning på 2772 millioner euro i 2018

Kontakt:

Liebherr
Nadine Willburger
+49 7354 80-7332
nadine.willburger@liebherr.com

Leica Geosystems AG
Reka Vasszi
Telefon: +41 41 7278935
E-post: reka.vasszi@hexagon.com
leica-geosystems.com

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems er en del av Hexagon med mer enn 200 års historie, og er en anerkjent leverandør av førsteklasses sensorer, programvare og tjenester. Leica Geosystems skaper verdi for fagfolk innen landmåling, bygg og anlegg, infrastruktur, gruvedrift, kartlegging og andre bransjer som er avhengige av geospatial-innhold hver dag, og er bransjeledende med innovative løsninger som former vår autonome fremtid.

Hexagon er en globalt ledende leverandør av sensorløsninger, programvare og frittstående løsninger. Vi bruker data for å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten på tvers av industri, produksjon, infrastruktur, sikkerhet og mobilitet.

Teknologiene våre former urbane og produksjonsbaserte økosystemer som blir stadig mer tilkoblet og autonome – vi sikrer en skalerbar og bærekraftig fremtid.

Geosystems-divisjonen i Hexagon tilbyr en omfattende portefølje av digitale løsninger for registrering, måling og visualisering av den fysiske verden, som tilrettelegger for datadrevne endringer på tvers av ulike bransjesektorer.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har ca. 24,000 ansatte i 50 land, og en nettoomsetning på ca. 5.2 mrd EUR. Finn ut mer på hexagon.com, og følg oss på @HexagonAB.

Kontakt:
Leica Geosystems AG
En del av Hexagon
Reka Vasszi
reka.vasszi@hexagon.com

leica-geosystems.com

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.