Leica Nova MS60 Dynamick Lock

The new Leica RCD30 camera is presently the only one in the market which is able to collect 80 MP RGBN multispectral imagery perfectly co-registered.

Dynamisk lås

Med utgivelsen av Leica Captivate 2.00 er Dynamic Lock nå å finne på Leica Nova MS60 multistasjon. Den nye funksjonaliteten gjør at MS60 i mye større grad kan låse (oppdage og deretter følge) et prisme i bevegelse. Tilbakemeldingene fra brukerne har så langt vært helt fantastiske!

I denne bloggen forklarer Hans-Martin Zogg, TPS Business Director, i detalj hvordan denne funksjonaliteten fungerer og hvilke bruksområder som finnes.

Frem til nå måtte landmålere eller anleggsmaskiner stå og vente på at totalstasjonen skulle låse (oppdage og deretter følge) et mål, unntatt når målet allerede var innenfor teleskopets synsfelt. Selv om dette bare tar noen sekunder, vil det i løpet av en lang arbeidsdag med mange målinger utgjøre betydelig med både tid og penger.

Funksjonaliteten med Dynamic Lock på MS60 multistasjon har endret dette. Nå trenger ikke brukerne lenger stå og vente – multistasjonen låser målet selv om målet er i bevegelse.

Dette passer perfekt for ekstra dynamiske bruksområder som:

1) Maskinstyring

2) Stikke ut hvor stangen ofte legges på bakken

3) Og generelt i travle arbeidsmiljøer

Her er en kjapp gjennomgang for de teknisk interesserte av hvordan det hele fungerer. Frem til nå har MS60 oppdaget og låst et prisme i bevegelse når prismet kommer innenfor teleskopets synsfelt. Teleskopfeltet er selvsagt ganske smalt – ca. 1,5°. Med den nye Dynamic Lock er synsfeltet blitt utvidet med en vertikal laser-viftestråle på +/-20°. Alle mål som krysser denne vertikale viftestrålen, vil derfor bli oppdaget og låst.

Det beste er å prøve Dynamic Lock selv, slik at du virkelig forstår hvordan den fungerer – du vil ikke tro hvor bra den er og hvor mye tid du sparer før du har prøvd den!

Se how to-videoen for å finne ut mer om hvordan den fungerer:

 

Vennlig hilsen

Hans Juergen Zogg

Hans-Martin Zogg
TPS Business Director

Om Leica Nova MS60

Kundehistorier fra hele verden

Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.
Les om hvordan kunder over hele verden bruker de ulike løsningene våre til å skape smarte endringer.

Kontakt Leica Geosystems

Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.
Finn din kontaktperson hos Leica Geosystems for salg og teknisk support.