Investerer i Leica GS18 I for å kunne tilby markedsledende løsninger

Kundehistorie

va gruppen, gs18 i

En del av oppskriften for suksess i den familieeide VA Gruppen AB er å ta i bruk ny teknologi og hele tiden investere i innovative instrumenter for å kunne tilby markedsledende løsninger til kundene. Dette prinsippet er nylig blitt bekreftet gjennom investeringen i Leica GS18 I, en allsidig GNSS RTK-rover med Visual Positioning, som har hatt positiv innvirkning på tidsbruken ved landmåling, mengden data som blir innhentet og arbeidsprosessene i det daglige landmålingsarbeidet.

 

VA Gruppens suksess: ekspertise, dedikerte medarbeidere og den nyeste teknologien

VA Gruppen AB er et ledende, familieeid selskap med høy ekspertise innen konstruksjon, design, bygging og vedlikehold av vannforsyningsanlegg. Landmåling i prosjekter med nedgraving av rør blir utført internt, fordi selskapet har kommet frem til at det er mer effektivt for både dem og kundene.

Vi oppdaget at det blir mer fleksibelt når vi har våre egne landmålere og kan prioritere jobbene, i stedet for å vente på en landmåler fra et eksternt selskap”, forklarer Martin Holmqvist, som er ansvarlig for målinger i VA Gruppen.

Selskapet har rundt 170 ansatte, og hovedkontoret ligger i Trelleborg i Sverige. De dedikerte og detaljorienterte medarbeiderne spiller en viktig rolle for selskapets suksess.

En annen faktor er VA Gruppens engasjement for å lære nye teknologier og kontinuerlig investere i innovative instrumenter, som setter dem i stand til å tilby markedsledende løsninger til kundene. I landmålingsarbeidet bruker de Leica Nova MS60 MultiStation, Leica Aibot droneløsning og GS18 I. 

Integreringen av det allsidige GS18 I-instrumentet i verktøykassen har utgjort en stor forskjell i det daglige arbeidet til medarbeidere som Oliver Vingren, som jobber som måletekniker i VA Gruppen.

Det har vært prosjekter der jeg har kunnet halvere tidsbruken, takket være mulighetene som Visual Positioning gir”, bekrefter Vingren.

 

Måling med bilder gir større muligheter

I likhet med GS18 I er Vingren relativt ny i VA Gruppen. Han var ferdig utdannet måletekniker våren 2020, og hadde brukt utstyr fra Leica Geosystems i læretiden. Vingren liker mange aspekter ved landmåleryrket, både jobbing i felt og på kontoret, og muligheten til å jobbe med verktøy som GS18 I, som gir enklere og mer omfattende innsamling av måledata.

Visual Positioning-teknologien i GS18 I oppnås med en kombinasjon av et kamera, GNSS og IMU, som gjør at landmålerne både kan måle uten at stangen står i lodd og hente ut målinger fra bilder. Disse to funksjonene har gitt betydelig bedre mulighet til å måle punkter på farlige eller vanskelig tilgjengelige steder. Ved hjelp av feltprogramvaren Leica Captivate kan Vingren måle punkter fra lagrede bilder direkte i felten.

Enkelt sagt gir Leica GS18 I Vingren muligheten til å måle nøyaktig det han ser. Ved å montere GS18 I på en målestang og koble den til en Leica CS20-styreenhet som kjører Captivate, blir Vingren en effektiv énmannsstyrke på måleoppdragene.

Muligheten til å registrere og måle et område med Visual Positioning gir flere viktige fordeler. Det går raskt å kartlegge et område med bilder, og det er lett å måle vanskelig tilgjengelige punkter. Med tanke på sikkerheten slipper jeg å klatre ned i grøfter. Hvis et punkt er innenfor kameraets siktlinje, trenger jeg ikke å gå dit”, sier Vingren.

Holmqvist forklarer mer om fordelene: “Med dataene fra GS18 I kan vi måle rør som allerede er gravd ned. Det er også en fordel å kunne gå langs en rørgrøft og kunne tilby kunden bilder av skråskjæringen. Det gir en bedre opplevelse og er mer effektivt for landmåleren."

 

Sømløs programvare og skyløsninger gir enda flere fordeler

Når Vingren må ut for å måle opp et område på en kald, regnfull dag i januar, er han takknemlig for at GS18 I gir raske og omfattende målinger, slik at han raskt kan dra tilbake til kontoret og gjennomgå dataene – data som er mer innholdsrike enn tidligere.

På kontoret bytter han fra Captivate til Leica Infinity, slik at han kan måle punkter eller opprette en punktsky for videre databehandling.

Det er en utrolig mengde informasjon i punktskyen, og det viser en annen fordel ved GS18 I”, forklarer Vingren. “Jeg trenger ikke å dra ut og foreta en ny måling hvis jeg må foreta en volumberegning, velge ut spesifikke koordinater eller noe annet.

Leica Geosystems' skyløsninger gjør at Vingren kan visualisere, validere og dele innhentede data med samarbeidspartnere og interessenter.

All informasjonen jeg trenger kan hentes ut fra det eksisterende materialet, og hvis jeg ønsker å dele informasjon med kolleger, kan jeg enkelt gjøre det via Leica ConX. Jo raskere vi får all informasjonen, desto raskere kan vi løse oppdraget for kunden”, konkluderer Vingren.

 

Kontakt oss om GS18 I

Snakk med oss om Leica GS18 I og visuelt posisjoneringsarbeid.

Ny bransjeside på siden for Rendyrket landmåling

Gjør deg kjent med våre nye landmålingsløsninger for å få fart på virksomheten, og utforsk våre alternativer for å forbedre egne eller teamets måleferdigheter og få de...