Hvordan gå fra punktskyer til 3D-leveranser – Fem tips som er viktig å huske

mandag tirsdag torsdag 12. januar 2017

Enten du er nybegynner eller har mange års erfaring med laserskanning, vil jeg gjerne gi deg noen tips slik at du får mest mulig ut av både maskinvare, programvare og data.

 

1. Velg riktig teknologi for å holde løftene dine.

Start med en løsning som gir ønskede resultater. Gir skanneren deg nøyaktig dataoversikt? Er programvaren i stand til å gi pålitelige, rapporterbare og troverdige resultater? Å velge riktig produkt gjør også etterbehandlingen enklere.

 

 

2. Unngå å samle inn mer data enn det du trenger..

Det er alltid folk som sier at det må samles inn mer data enn det som er strengt tatt nødvendig for å kunne justere registreringen, ignorerte områder, skyggeområder osv. Færre data betyr kortere tid i felten og lar deg importere og konvertere raskere.

ScanStation-serienLeica P-serien produserer noen av de mest detaljerte og nøyaktige dataene i dagens marked. Når den interne HDR-sensoren for bilder kombineres med høyt dynamisk omfang er det mulig å levere fotorealistiske gjengivelser med høy klarhet, uansett oppløsning.

 

 

3. Analysere arbeidsflyten for å øke produktiviteten.

Noen ganger kan kan ikke se skogen for bare trær (eller feilene i registreringen i sluttjusteringene). Av og til er det lurt å ta et steg tilbake og vurdere situasjonen for å finne ut hvordan du kan gjøre ting enda bedre. Er du en perfeksjonist på målregistreringer? Hva skjer hvis du bytter produkt og prøver det for mindre kritisk arbeid?

 

Registreringsprogramvaren er mer avansert enn noensinne og med verktøy som Smart-align i siste versjon av Leica Cyclone, kan du skanne og samle inn data raskere enn noensinne, uavhengig av hvilken metode du bruker.

 

 

4. Velg det riktige tilbehøret tilpasset dine behov.

Hvor er det viktig at dataene er fullstendig brukbare? Til BIM-arbeid trenger du kanskje å sende punktskyer til Revit? Filtypen *.rcp kan selvsagt også brukes ved datafangst, men her har du alt verktøyet som trengs for å hente data og modellere effektivt. Hvis du er usikker, kan du få en prøvelisens for CloudWorx og se hvordan du øker produktiviteten.

 

Det er også lurt å huske på at Cloudworx for Autocad nå fungerer direkte med *.rcp-filer hvis det er arbeidsverktøyet ditt.

 

 

5. Velg riktig detaljnivå og sørg for at det oppfyller kundenes behov.

Mange ganger har jeg sett at kommunikasjonen mellom to parter blir brutt fordi resultatet er for detaljert eller ikke er detaljert nok. Det geniale ved skannedataene er at de er så innholdsrike at de kan gjenskape praktisk talt alle omgivelser hvis ønskelig, men dette er ikke alltid nødvendig. Sørg for å opprette en rapport som stemmer overens med kundenes behov for å spare dem for tid, penger og energi.

 

 

Her er noen tips fra Mark King, EMEA BIM Solutions Manager hos Leica Geosystems og Bjorn Van Genechten, HDS Benelux-spesialist.

 

«Punktskyene er den nærmeste sannhetskilden (den mest nøyaktige 3D-målingen). Modelleringen forenkler og optimaliserer dette datasettet, men det fjerner deg enda mer fra den virkelige verden. Krev punktskyleveranse når nøyaktighet er viktig. Du kan digitalisere eller modellere så mye du vil, og i mange oppdrag er punktsky et fullgodt alternativ. I visninger vises fremdriften av arbeidet eller setter opp et design i en realistisk sammenheng. Oppdage konflikter, for å sjekke om designmodellen passer eller om byggingen har vært effektiv.»

«Automatisering er IKKE løsningen. Det er fremfor alt bedre med halvautomatisert verktøy til behandlingen. Helautomatisering kan inneholde feil og er mer tidkrevende når du skal kontrollere og løse problemer. Halvautomatisert verktøy tilbyr det beste fra begge verdener: samhandling med brukeren og automatisering.»

 Kontakt

Les mer om laserskanning fra Leica, be om en demonstrasjon og opplev fordelene.

Sammenligningstabell for 3D-laserskannere

Last ned sammenligningstabellen for 3D-laserskannere for å sammenligne den tekniske informasjonen som gjelder for vårt utvalg av laserskannere. Basert på teknisk informasjon fra denne nedlastingen kan du bestemme deg for hvilken laserskanner som passer best for dine behov.


3D-laserskannerløsninger for landmålere

Det blir stadig flere leverandører av landmålingstjenester som bruker 3D-laserskanning for å gjenskape den fysiske virkeligheten og forvandle den til virtuelle omgivelser ved hjelp av programvare for å få verdifull og nyttig informasjon. Fra Leica ScanStation P30/40 for optimal nøyaktighet til P50 for lang rekkevidde, Leica RTC360 for høy produktivitet eller Leica BLK360 for trange steder og innendørs – du finner alltid en laserskannerløsning tilpasset prosjektet ditt.


Webinaropptak

Se våre fremtidige webinarer og de som er tilgjengelige på forespørsel.