Avansert sikkerhetsarbeid: Forvent, planlegg, forbered med Leica BLK3D Imager

Som fagperson innen sikkerhetsarbeid vet du selv best hva jobben din går ut på: Evaluering av mulige trusler, sårbarheter og risikoer for dem du har ansvaret for. Du forutser, planlegger og forbereder deg på alle mulige og noen ganger utenkelige resultater. Du stiller deg selv mange spørsmål som begynner med "hva om". Og du finner svarene på dem. Dette er formålet med rekognoserings- og avansert sikkerhetsarbeid.

Noen ganger har sikkerhetsansvarlige nok tid og ressurser til å utarbeide omfattende planer og avanserte sikkerhetsrapporter. Andre ganger må alt gjøres så raskt som mulig med best mulig resultat. Uansett hvor mye tid man bruker på rekognosering, står man overfor de samme utfordringene når en aksjon gjennomføres – rutevalg og identifisering av fareområder og sårbare punkter, som trafikk, tunneler, broer, parkområder osv. Det er ekstremt viktig å lokasjonskontrollere steder eller bygninger der de du beskytter skal møte publikum.


Evaluere trusselen

Innsamling av slik og annen informasjon kalles trusselkartlegging. La oss se på dokumentasjon av steder med det formål å innhente trusselkartlegging.

Informasjonen man innhenter her er blant annet fullstendig adresse, kartreferanse, GPS-koordinater og relevante telefonnumre. Og plantegninger. Men hva om ingen plantegninger er tilgjengelige? Eller om de ikke er oppdatert etter den siste renoveringen?

Det er her Leica BLK3D Imager 3D-bildeløsning med måling i bildene kommer inn. Med det håndholdte måleutstyret av profesjonell kvalitet for rask og omfattende dokumentering i 2D og/eller 3D, kan du raskt kartlegge bygninger og andre steder av interesse. Resultatene kan enkelt inkluderes i sikkerhetsrapporter som pdf, 2D-planer, bilder og 3D-planer med målinger i bildene.

Og du kan være trygg på at du ikke går glipp av noen detaljer.

BLK3D er lett å betjene via Multi Touch-displayet på 5,0 tommer, på samme måte som en smarttelefon. Det er svært enkelt og intuitivt å ta bilder og måle avstander med BLK3D, og det krever ingen langvarig opplæring eller instruksjoner i systemet.

Når du utfører en lokasjonskontroll og dokumenterer et sted, stiller du deg noen ganger spørsmål:

  • Hvor er dataene mine?
  • Hvor er denne målingen?
  • Utførte jeg den ikke?

Er det ikke irriterende hvis glemmer en viktig måling under rekognoseringen på stedet? Er det ikke irriterende med transponerte tall i tegningen? Er det ikke irriterende når du er tilbake på kontoret og ikke klarer å tyde det du noterte på stedet? Er det ikke irriterende når du ikke husker hvor du tok et bilde?


Utarbeide en trusselplan med BLK3D Imager

Jeg er sikker på at alle har opplevd minst ett av de ovennevnte punktene. Ville det ikke vært fint å ha en løsning som kan hindre alt dette? BLK3D bidrar til å unngå transponerte tall, manglende eller unøyaktige målinger, og kan foreta 3D-målinger i bildene du har tatt. Deretter kan du skissere opp rommene eller bygningene. Med BLK3D unngår du ikke bare de ovennevnte feilene, du kan også spare mye tid på stedet, og enda bedre; du kan lage en pdf-rapport som kan sendes direkte til overordnede og til kollegaer på kontoret.

Du kan allerede starte trusselevalueringen og risikoanalysen med BLK3D-programvaren. I tillegg kan bildene som er tatt, konverteres til en 3D-punktsky med fotogrammetri, og du kan lage en 3D-modell slik at du kan "gå gjennom" den virtuelle, digitale tvillingen av stedet. Du kan de operasjonelle medlemmene av teamet allerede på kontoret, slik at de kjenner alle nødvendige sjekkpunkter når de kommer til stedet. På den måten føler de seg umiddelbart mer komfortable og trygge på stedet fordi de allerede har vært der virtuelt i modellen og kjenner detaljene.

Det er ingen tvil om at rekognosering er en krevende og omfattende arbeidsoppgave. Med arbeid som BLK3D kan sikkerhetsansvarlige spare tid på stedet; samle inn, korrigere og fullføre rekognoseringen og trusselplanen med data, bilder og målinger fra stedet; enkelt identifisere sårbare punkter; og fastslå hva som er nødvendig for å hindre mulige trusler.

Hvis du ønsker mer informasjon om BLK3D eller sikkerhetsløsninger fra Hexagon, kan du kontakte oss her. 


Roland Raith har nesten 20 års erfaring med forretningsutvikling, og jobber som
direktør for forretningsutvikling innen etterforskning hos Hexagons Geosystems-avdeling i Europa. I denne rollen er han ansvarlig for å skape strategisk forretningsvekst sammen med fagfolk innen offentlig sikkerhet.

Før han begynte i Hexagon, jobbet Raith for FARO Technologies som
applikasjonstekniker før han steg i gradene til distribusjon og regionleder med ansvar for salgs- og vekststrategier for laserskanningsteknologi innen offentlig sikkerhet. Han begynte karrieren i IT, og gikk over til salg og forretningsutvikling etter kort tid.
Raith er utdannet innen eksport og internasjonal markedsføring ved Johannes Kepler-universitetet i Linz i Østerrike.

Han jobber for øyeblikket med å bli Certified Professional Criminal Investigator, Certified Counter Threat Analyst, Certified Cyber Intelligence Professional, Certified Expert in Cyber Investigation ved McAfee Institute og Certified Security Management Professional ved University of Leicester. Han er også medlem av American Society of Industrial Security og Global Society of Homeland and National Security Professionals.Malgorzata Krol har 20 års faglig erfaring innen markedsføring og forretningsutvikling. Hun jobber hos Hexagon Geosystem som Senior Marketing Manager EMEA Forensics, og hun leder aktivitetene innen markedsføring av offentlig sikkerhet, etterforskning og sikkerhet i regionen. Rollen hennes omfatter også analyse av forretningsdata og strategisk markedsutvikling innen offentlig sikkerhet.

Før hun begynte i Hexagon, jobbet Malgorzata hos FARO Technologies som Senior Product Marketing Manager innen offentlig sikkerhet og etterforskning, Product Marketing Manager for 3D-dokumentering (laserskanning), International Distribution Manager samt med opplæring av lærlinger. Hun er også ekspert på CRM, digital markedsføring og automatisering av markedsføring.

Malgorzata begynte karrieren hos DaimlerChrysler Bank som Marketing Communication and CRM Project Manager, der hun ledet mange internasjonale prosjekter innen CRM og markedsundersøkelser.

Hun har en mastergrad i Banking and Finance fra Poznań University of Economics and Business i tillegg til en bachelorgrad i Banking and Finance fra WSB University i Poznań (begge: Polen). Malgorzata er blant annet sertifisert innen Forensic Psychology fra The Open University i Milton Keynes (Storbritannia) i tillegg til en sertifisering i Forensic Science fra University of Strathclyde i Glasgow (Skottland). Hun er også medlem av International Public Safety and Security Association.

Ta kontakt med våre eksperter på samfunnssikkerhet og kriminalteknikk

Faglige råd fra erfarne eksperter på samfunnssikkerhet
Faglige råd fra erfarne eksperter på samfunnssikkerhet

Sikkerhet og håndtering av alvorlige hendelser

Effektiv planlegging og koordinering av redningsarbeid basert på en digital tvilling
Effektiv planlegging og koordinering av redningsarbeid basert på en digital tvilling

Opprett din digitale tvilling for kriminaltekniske undersøkelser med oss

Våre bloggartikler forklarer hvordan geospatiale teknologier fungerer i samfunnssikkerhetsmessige bruksområder
Våre bloggartikler forklarer hvordan geospatiale teknologier fungerer i samfunnssikkerhetsmessige bruksområder

Læringssenter

Ønsker du å ta et steg videre fra tradisjonelle undersøkelsesmetoder eller mestre dokumenteringsteknologien?
Ønsker du å ta et steg videre fra tradisjonelle undersøkelsesmetoder eller mestre dokumenteringsteknologien?