Nødrespons og risikohåndtering ved katastrofer

Store katastrofer skjer oftere og oftere i verden. Enten katastrofene skyldes naturlige eller menneskelige årsaker, finner det sted nytenkning og reevaluering av hvordan man best kan håndtere risikoene ved slike hendelser. Ny teknologi bidrar til innovative konsepter innen nødrespons og krisehåndtering. Myndighetsaktører og private organisasjoner trenger nye løsninger og pålitelige data for å kunne respondere raskt på katastrofer eller sikkerhetstrusler.

Våre løsninger støtter det daglige arbeidet til nødrespons- og redningsmannskaper samt organisasjonene som kontrollerer og håndterer katastrofer, og bidrar til å respondere på og minimere risikoen og sårbarheten for organisasjoner, lokalsamfunn og hele land.Ta kontakt med våre eksperter på samfunnssikkerhet og kriminalteknikk

Beredskap og forebygging

Det første skrittet mot planlegging av nødrespons er å identifisere og evaluere de mulige nødssituasjonene et land, en region eller en organisasjon kan bli utsatt for. Målet er å hindre alvorlige forstyrrelser i samfunnsfunksjonen, for når katastrofen inntreffer, kreves umiddelbar respons for hindre tap av menneskeliv og analysere det som har skjedd. Muligheten til raskt å sette opp og dokumentere en hendelse i løpet av noen minutter er avgjørende for å utarbeide responsstrategier, redde liv og hindre ytterligere skade.

Med vår 3D-laserskanner Leica RTC360 kan responsteamene registrere hele miljøer og skape presise digitale modeller av bygninger og omgivelser med en rekkevidde på 130 meter. RTC360-løsningen skaper en digital gjengivelse av stedet i løpet av få minutter, og gir fullstendig 3D-dokumentering og visualisering. Med programvaren Leica Cyclone FIELD 360 er det mulig å visualisere miljøer i 3D på stedet.


Beskyttende tiltak for å redde liv

Farlige og livstruende situasjoner kan avhjelpes hvis en egnet plan er på plass før situasjonene oppstår. Alle land, lokalsamfunn og organisasjoner bør utvikle og implementere en nødplan for å beskytte sivile, redningsteam og alle andre, en såkalt «beskyttende tiltak for å redde liv»-plan.

Feltverktøyet Leica Cyclone FIELD 360 Quick Plan kan raskt lage etasjeplaner og modeller basert på data som er registrert med skannere og Cyclone FIELD 360-programvare. Disse dataene kan for eksempel hjelpe responsteamene med evakuering av bygninger eller å finne ly mot uvær, luftbårne farer som kjemiske utslipp eller potensielle voldshandlinger. Alle tiltak har som prioritet å redde liv.


Respons og gjenoppretting under krevende forhold

Når en nødssituasjon oppstår, er livredning førsteprioritet. Andreprioritet er stabilisering og dokumentering av hendelsen, også under krevende værforhold og i vanskelig tilgjengelig terreng.

HxGN Content Program tilbyr kontinuerlig opplasting av flyinformasjon over store områder, som er tilgjengelig for strømming døgnet rundt. For nødpersonell og operasjonssentraler betyr det tilgang til bilder i fugleperspektiv som kan brukes til å ta informerte beslutninger i nødssituasjoner.

Leica Pegasus:Backpack har allerede vist seg å være en uvurderlig mobil kartleggingsløsning for rask, sikker og enkel kartlegging av utilgjengelige katastrofeområder i 3D til fots, slik at man reduserer oppholdstiden i det farlige området. BLK2GO håndholdt bildelaserskanner kan brukes fleksibelt av nødresponsteamet både innendørs og utendørs. BLK2GO skaper en digital 3D-tvilling mens du går gjennom et område. Det er en av de raskeste og enkleste måtene å skanne en stor bygning, struktur eller et miljø på, for å bistå i rednings- og gjenopprettingsarbeidet.


Oppdag våre anbefalte løsninger for risikohåndtering og nødrespons ved katastrofer


Rask, smidig og nøyaktig løsning for 3D reality capture, som skaper en digital tvilling av omgivelsene
rtc360

Registrer omgivelsene med Leica RTC360 og Leica Cyclone FIELD 360

Med RTC360 3D-laserskanner kan alle områder registreres med opptil 2 millioner punkter per sekund på mindre enn to minutter, og forhåndsregistreres på stedet. Med den doble skannefunksjonen aktivert på RTC 360 fjernes bevegelige objekter som personer eller kjøretøy automatisk fra de endelige punktdataene.

registrer

Behandle og lever dataene med Leica Cyclone FIELD 360 og Leica Cyclone REGISTER 360

Registrerte skannedata visualiseres og forhåndsregistreres i sanntid direkte i felten med Cyclone FIELD 360-appen, slik at brukerne kan kvalitetskontrollere dataene.

Rask etterbehandling av 3D-miljøer på kontoret med Cyclone REGISTER 360-programvaren.

leica_truview

Tilrettelegg for samarbeid med Leica TruView

TruView visualiseringsprogramvare for punktskyer gir brukeren mulighet til å måle, integrere og samarbeide basert på innsamlede data eller dokumentasjon. De involverte i et prosjekt kan utforske informasjon som er registrert med laserskannere i området, presentert som punktskydata, designmodeller, notater og mer.

 

Håndholdt 3D-laserskanner med LiDAR og SLAM spatialteknologi for gående registrering av områder og åsteder
capture_scenes_in_3d

Registrer områder i 3D mens du er i bevegelse med Leica BLK2GO

BLK2GO håndholdt bildelaserskanner er en lett og brukervennlig mobil kartleggingsløsning som er ideell for dokumentering av bygninger eller rask katastroferespons. Den kombinerer LiDAR i to akser med SLAM spatialteknologi og VIS-teknologi (Visual Inertial System) for presis sporing av skannerens bevegelser samtidig som det opprettes punktskyer over komplekse områder raskere enn noensinne.

manage_and_deliver_blk2go

Administrer og lever dataene med den integrerte BLK2GO-programvaren

Send dataene til punktskykompatibel programvare og opprett modeller, svært nøyaktige 2D-plantegninger, perspektiver, utkikkspunkter og andre data som er nødvendige for arbeidsoppgaven. Med integrert Cyclone REGISTER 360 (BLK Edition) med automatisk registrering, presis visuell innretting, enkel opprydding og flere visualiserings- og eksportalternativer kan du vise, inspisere og fly gjennom 3D-punktskyer og levere inngående visuelle presentasjoner av prosjektene.

 

Allsidig og bærbar mobil kartleggingsløsning for innhenting av lokasjonsdata
pegasus

Bærbar mobil kartleggingsplattform for 3D-dokumentering innendørs og utendørs

Pegasus:Backpack er et nyskapende bærbart system for raskere reality capture, slik at man bruker mindre tid i felten og kan registrere data effektivt. Registrer kritiske punktskydata med høyoppløste bilder med centimeterpresisjon for å ta raskere og bedre informerte beslutninger, øke sjansen for overlevelse og bistå i gjenoppbyggingsarbeidet.

Bruk punktskyene og bildene til å produsere 3D-modeller med centimeterpresisjon og kart over gater og bygninger, plantegninger og høydemodeller, 2D- og 3D-data for eksisterende rømningsveier og mer. Resultatene kan brukes til å analysere eksisterende prosedyrer og scenarioer ved evakuering over og under bakken.

 

Multispekter luftfotografering med høy kvalitet
protective-actions

Dra nytte av bransjens beste sensorteknologier og få tilgang til det største biblioteket av høyoppløste luftbilder med HxGN Content Program

Våre luftbilder oppdateres kontinuerlig og er tilgjengelige for nedlasting eller strømming døgnet rundt, slik at du kan ta informerte beslutninger i nødssituasjoner. Gi evalueringsteamene tilgang til skyfrie bilder av profesjonell kvalitet, for å sikre at de riktige ressursene rulles ut raskt.

Kvalitetsbilder med en oppløsning på 15 cm danner det beste kartgrunnlaget for operatørene, slik at de kan ta raske beslutninger, finne de beste rutene når utrykningspersonell skal sendes ut og se plasseringen til kritiske bygninger. Enten man lager flommodeller eller evaluerer skader, gir luftbilder av profesjonell kvalitet en bedre forståelse av det berørte området. Abonner på strømmetjenestene i HxGN Content Program for å få tilgang til oppdaterte data basert på en oppdateringsplan.

Ta kontakt med våre eksperter på samfunnssikkerhet og kriminalteknikk

VR-opplæring av utrykningspersonell, paramedics, helsepersonell og krisehåndteringsteam

Finn ut hvordan Røde Kors i Tyskland bruker digital opplæring med Leica BLK360 Imaging laserskanner og Pegasus:Backpack mobil kartleggingsløsning.
Finn ut hvordan Røde Kors i Tyskland bruker digital opplæring med Leica BLK360 Imaging laserskanner og Pegasus:Backpack mobil kartleggingsløsning.

Evaluering av jordskjelvskader med bærbar reality capture

Mexicos katastrofehåndteringsbyrå navigerte, analyserte og samarbeidet gjennom de behandlede bildene og punktskyene av sammenraste bygninger etter et jordskjelv. Se hvordan dataene ble samlet inn og behandlet samme dag med Pegasus:Backpack.
Mexicos katastrofehåndteringsbyrå navigerte, analyserte og samarbeidet gjennom de behandlede bildene og punktskyene av sammenraste bygninger etter et jordskjelv. Se hvordan dataene ble samlet inn og behandlet samme dag med Pegasus:Backpack.

Hvorfor velge oss

Ekspertråd, konsultasjon og praktisk hjelp. Organisasjoner i offentlig og privat sektor benytter seg av våre tjenester, og vi tilbyr et bredt utvalg av geospatiale verktøy, pålitelig service og ekspertise.
Ekspertråd, konsultasjon og praktisk hjelp. Organisasjoner i offentlig og privat sektor benytter seg av våre tjenester, og vi tilbyr et bredt utvalg av geospatiale verktøy, pålitelig service og ekspertise.

Applikasjoner

Våre kunnskaper bistår fagpersoner innen samfunnssikkerhet over hele verden, og omdefinerer undersøkelsene av åsteder og ulykkessteder, innsamling av bevis og kartlegging i forbindelse med etterforskning.
Våre kunnskaper bistår fagpersoner innen samfunnssikkerhet over hele verden, og omdefinerer undersøkelsene av åsteder og ulykkessteder, innsamling av bevis og kartlegging i forbindelse med etterforskning.

Løsninger

Våre løsninger for reality capture, åstedsundersøkelser og rekonstruksjon, presis posisjonering og lokasjonsinformasjon gir deg en fordel når den digitale etterforskningstvillingen skal opprettes.
Våre løsninger for reality capture, åstedsundersøkelser og rekonstruksjon, presis posisjonering og lokasjonsinformasjon gir deg en fordel når den digitale etterforskningstvillingen skal opprettes.

Læringssenter

Enten du ønsker å ta et steg videre fra tradisjonelle dokumentasjonsmetoder eller ønsker å mestre teknologien, kan våre læringsressurser hjelpe deg på alle stadier i det daglige arbeidet.
Enten du ønsker å ta et steg videre fra tradisjonelle dokumentasjonsmetoder eller ønsker å mestre teknologien, kan våre læringsressurser hjelpe deg på alle stadier i det daglige arbeidet.